Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Hemelvaart Dauwtrappen en openluchtmis

Gennep

Hemelvaart: Dauwtrappen en openluchtmis

Op donderdag 18 mei is het weer zover: de traditionele dauwtrapviering in Gennep staat op het programma. Deze geliefde traditie, die niet meer weg te denken is, biedt een unieke gelegenheid om de dag op een spirituele en actieve manier te beginnen. Meer informatie op Gennep.News.

Op donderdag 18 mei is het weer zover: de traditionele dauwtrapviering in Gennep staat op het programma. Deze geliefde traditie, die niet meer weg te denken is, biedt een unieke gelegenheid om de dag op een spirituele en actieve manier te beginnen.

 

Met de combinatie van dauwtrappen en een openluchtmis belooft het een bijzondere Hemelvaartsdag te worden. De festiviteiten vinden plaats bij de boerderij van Mat Janssen aan het einde van de Looiseweg, waar de prachtige natuur en de aanwezigheid van gastsprekers voor een gedenkwaardige ervaring zullen zorgen.

 

Dauwtrappen

 

Om 07.00 uur ’s ochtends verzamelen de deelnemers zich voor de pastorie, gelegen aan Niersdijk 1. Van daaruit begint de tocht door de betoverende omgeving van Gennep, waarbij men geniet van de frisse ochtendlucht en het ontwaken van de natuur.

 

Dauwtrappen is een oude traditie waarbij men vroeg in de ochtend, bij voorkeur voor zonsopgang, een wandeling maakt door de natuur. Het geloof is dat het lopen op het bedauwde gras in de vroege ochtenduren zuiverend werkt en geluk brengt voor de rest van het jaar.

 

Openluchtmis

 

Na het dauwtrappen wordt de dag voortgezet met een speciale openluchtmis bij de boerderij van Mat Janssen. Om 08.45 uur begint de viering, waarbij de deelnemers zich omringd zullen voelen door de schoonheid van de natuurlijke omgeving. De familie Bäumler zal het gezelschap weer begeleiden en tijdens de openluchtmis prachtige liederen ten gehore brengen.

 

Een bijzondere toevoeging aan dit evenement is de aanwezigheid van Pastoor Uchenna en zijn parochianen uit Kessel, Duitsland. Deze gasten zullen de viering verrijken met hun aanwezigheid en bijdragen aan een unieke interculturele ervaring.

 

Hemelvaartsdag

 

Met het dauwtrappen en de openluchtmis biedt de Hemelvaartsdagviering in Gennep een gelegenheid om op een bijzondere manier deze christelijke feestdag te vieren. Het samenkomen in de vroege ochtenduren, omringd door de natuur en in verbondenheid met anderen, geeft een gevoel van spiritualiteit en gemeenschap.

 

De organisatoren wensen iedereen een gezegende Hemelvaartsdag toe, waarbij de deelnemers kunnen genieten van een betekenisvolle en onvergetelijke ervaring.

 

 

Verwant

Gennep

Rick Blom wordt de nieuwe pastoor van de parochiefederatie van Gennep en Heijen, waarbij hij pastoor Guido Kessels opvolgt. Kapelaan Slaven Brajkovic zal hem...

Gennep

Pastoor Kessels neemt na veertien jaar afscheid van de parochies in Gennep en Heijen, gemarkeerd door een Heilige Mis op 4 februari. Het kerkbestuur...

Gennep

In een aankondiging van het Bisdom Roermond is bekendgemaakt dat pastoor Guido Kessels Gennep en Heijen zal verlaten om zijn pastorale missie voort te...

Regio

In het nabij Gennep gelegen dorpje Hommersum werden deze zomer cortenstalen informatieborden onthuld bij historische gebouwen. Pastor Uchenna Aba zegende de borden, die dienen...