Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Inkijkje in de Gennepse geschiedenis

De jaarlijkse Open Monumentendagen in Gennep weten nog steeds een redelijk aantal mensen op de been te brengen. Met bezienswaardigheden als museum Het Petershuis, de 150-jarige Martinustoren, de monumentale Sint Martinuskerk met het religieus museum en de fraai versierde Johannes de Doperkerk in Ottersum heeft Gennep ook echt wat te bieden.

 

 

Door: Frans Thonen

 

 

Vergeet zeker niet het historische stadhuis op de sfeervolle Markt waarin VVV Gennep is gevestigd. In de gewelfde kelders van dit meer dan 400 jaar oude stadhuis zijn de werkplaats en opslag van Archeologie Gennep ondergebracht. Heel veel scherven uit het pottenbakkersverleden van Gennep hebben hier een thuis gevonden.

 

 

Open Monumentendagen bieden inkijkje geschiedenis Gennep

De jaarlijkse Open Monumentendagen (12 en 13 september) in…

Geplaatst door Frans Thonen Journalist op Maandag 14 september 2020

 

 

Tijdens de Open Monumentendagen gaven stadsarcheoloog Jan Wessels en andere vrijwilligers tekst en uitleg over de opgravingen bij de Hoenderweg in Ottersum en de gevonden pottenbakkersoven in het voormalige pand van Nillesen aan de Gennepse Zandstraat. Tevens is hier de stadsgevangenis te vinden waar men al stenenbikkend zijn fouten kon overdenken.

 

 

Door op beide dagen een bezoekje aan deze monumentale gebouwen te combineren met een wandeling door het historisch centrum van Gennep maakt men op een ongedwongen wijze kennis met een stukje monumentale geschiedenis van Gennep en regio.

 

 

Reacties