Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Marijn Goldschmidt Kleurrijk eerbetoon aan familiekunst
Marijn Goldschmidt Kleurrijk eerbetoon aan familiekunst

Gennep

Kleurrijk eerbetoon aan familiekunst

Ontdek de artistieke erfenis van Piet Bakker en Marijn Goldschmidt in de Gennepse bibliotheek. Van traditionele stillevens tot moderne illustraties, een kleurrijk eerbetoon aan familiekunst. Nog tot eind maart te bewonderen!

Tijdens het opruimen van het huis in Gennep vond Marijn Goldschmidt een schatkist met artistieke erfstukken, waaronder prachtige schilderijen van haar grootvader Piet Bakker. Deze ontdekking inspireerde haar tot een kleurrijk eerbetoon aan haar familiegeschiedenis.

 

Piet Bakker, kunstschilder en tekenleraar, liet een erfenis achter van serene stillevens, gedetailleerde landschappen. Levendige sepia’s die het leven langs de Maas vastlegden.

 

Zijn kleindochter bewondert deze erfenis en besloot zijn schilderijen te combineren met haar eigen kleurrijke creaties. Een unieke symbiose in de Kenniskeuken van de Gennepse bibliotheek.

 

Contrast

 

De expositie biedt een visuele reis door de tijd, waar traditionele stillevens van Piet Bakker naast de moderne illustraties van Marijn Goldschmidt staan. Het is een eerbetoon aan hun creatieve geesten en een contrast van stijlen en emoties.

 

Marijn Goldschmidt vertaalde haar passie voor tekenen naar een succesvolle carrière na haar studie aan de Kunstacademie in Den Bosch. Haar prijswinnende werken zijn te bewonderen in de Kenniskeuken van de Gennepse bibliotheek tot eind maart.

 

Kom langs en laat je inspireren door de kleurrijke wereld van Piet Bakker en Marijn Goldschmidt.

 

Verwant

Gemeente Gennep

In Gennep zijn er nog steeds negentig inwoners die hun zorgpremie niet betalen. De straf voor wanbetalers is een hogere premie. Schuldhulpverleners willen deze...

Ottersum

Deze zomer start Bakker Bart in samenwerking met Heldro ijs een pilot. Ze introduceren de Heldro Tap, waarmee vers ijs wordt getapt en gepersonaliseerd....

Gennep

Drie kinderen uit één gezin slagen tegelijk voor hun eindexamens. Keanu, Quentin en Nyale Jansma uit Gennep vieren een unieke prestatie. De komende weken...

Gennep

Leerlingen van het Elzendaalcollege in Gennep hebben gezamenlijk Het mysterie van de Phantom of the sea geschreven, een spannende thriller die zich afspeelt op...