Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Europaplein in Gennep
Europaplein in Gennep

Gennep

Europaplein parkeervrij

Parkeren op het Europaplein in Gennep is op 8 en 9 september niet mogelijk vanwege het duurzaamheidsfestival ‘De Markt van Morgen’, ter ere van het 50-jarig jubileum van de gemeente. Het festival biedt een scala aan duurzame initiatieven, tweedehandsproducten en educatieve workshops voor jong en oud.

In verband met het duurzaamheidsfestival De Markt van Morgen, dat plaatsvindt op 8 en 9 september, zullen bezoekers geen parkeermogelijkheden hebben op het Europaplein in Gennep.

 

Dit festival heeft als doel de inwoners bewust te maken van duurzaamheid en de toekomst van de gemeente te verkennen.

 

Tijdens het evenement kunnen bezoekers diverse stands bezoeken waar duurzame producten en initiatieven worden tentoongesteld.

 

Er is ook een horecaplein beschikbaar en live muziek zal het festival opvrolijken. Bovendien worden er workshops aangeboden voor alle leeftijdsgroepen.

 

Op De Markt van Morgen zijn tweedehands kleding, hergebruikte woonaccessoires en opgeknapte meubels te koop. Lokale ondernemers zullen ook aanwezig zijn om hun inspanningen tegen voedselverspilling te presenteren. Bezoekers kunnen ook meer te weten komen over isolatie, hemelwaterafvoer en vergroening van hun leefomgeving.

 

Voor kinderen is er een BMX-parcours en worden workshops Djembé en oesterzwamteelt georganiseerd. Daarnaast zullen lokale energiecoaches beschikbaar zijn om informatie en advies te geven over energiebesparing en verduurzaming.

 

Markt van Morgen: Marlynn Amina

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gennep scoort lager dan het nationale rookgemiddelde, maar ziet een opkomst in tienerrokers en e-sigaretten. Lokale inspanningen en leiders zoals Wethouder Frank Pubben streven...

Milsbeek

Er is een groot bouwproject gepland tussen Heiveld en Langstraat in Milsbeek, met 77 nieuwe woningen. Politieke steun is overwegend positief, maar de SP...

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...