Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Rondkomdag Gennep

Meer halen uit je leven, ook met een smallere beurs

 

 

Alle instanties en initiatieven, die in de gemeente Gennep mensen met een laag inkomen helpen, hebben de handen ineen geslagen om een Rondkomdag te organiseren. Deze vindt plaats op woensdag 21 februari van 16.00 tot 20.00 uur in Pica Mare in Gennep. Het thema van de dag is: ‘Meer halen uit je leven, ook met een smallere beurs’.

 

 

Alle Gennepse inwoners zijn welkom op de Rondkomdag. De organisatie is in handen van de stichtingen Een Speciaal Gebaar, Leergeld De Stuwwal, Jeugdsportfonds, Jeugdcultuurfonds, MaGe, Doejemee, de Kledingbank Limburg, Biblioplus, het Elzendaalcollege en het Nibud. De gemeente ondersteunt het initiatief. Zij zorgt ervoor dat alle inwoners, van wie de gemeente weet dat zij een laag inkomen hebben, een persoonlijke uitnodiging krijgen.

 

 

Positieve gezondheid en ondersteuning

 

 

Op de Rondkomdag staan positieve gezondheid en wederzijdse ondersteuning centraal. Bezoekers kunnen kennismaken met allerlei leuke en betaalbare mogelijkheden op het gebied van voeding, cultuur en sport. Diverse vrijwilligers- en bureninitiatieven laten zien wat ze te bieden hebben. Bezoekers kunnen ook informatie krijgen over allerlei vormen van financiële ondersteuning.

 

 

Muziek, dans en hapjes

 

 

De bijeenkomst wordt onder meer opgeluisterd met muziek en dans door kindergroepen en met een kookworkshop ‘Goedkoop lekker eten, Lekker goedkoop eten’. Stichting Vluchtelingenzorg en de Molukse gemeenschap zorgen voor verrassende hapjes van over de hele wereld. Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet nodig.

 

 

Verwant

Gennep

Leerlingen van het Elzendaalcollege in Gennep hebben gezamenlijk Het mysterie van de Phantom of the sea geschreven, een spannende thriller die zich afspeelt op...

Regio

Leerlingen van het Elzendaalcollege Boxmeer hebben een succesvolle uitwisseling gehad met Duitse partnerscholen. Ze bezochten Kleve en Goch, leerden nieuwe woorden en culturen kennen....

Gemeente Gennep

Feest, drie scholen in de regio Gennep vieren succesvolle examenuitslagen. Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer verwelkomen geslaagden feestelijk. Trots en vreugde overheersen. Diploma-uitreikingen volgen binnenkort.

Gemeente Gennep

De spanning is eindelijk voorbij. Leerlingen van het Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer kunnen opgelucht ademhalen... Geslaagd? Gefeliciteerd! Stuur je foto naar redactie@Gennep.News!