Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Oud-winkelier Joop den Boer overleden

Joop den Boer is maandag 4 maart, na een kort ziekbed, op 76-jarige leeftijd overleden. De afscheidsdienst op zaterdag 9 maart om 10.30 uur in de aula van Buitenplaats Zevenhutten te Cuijk is voor iedereen toegankelijk.

 

 

 

 

Hofleverancier

 

 

Joop den Boer linnen en lingerie in de Niersstraat is een begrip in Gennep en omgeving. Het assortiment bestaat uit linnengoed, lingerie, bad- en nachtmode. Tevens is er een ruime keuze in bedtextiel, zoals overtrekken, dekbedden en kussens. Bij gelegenheid van het 100-jarig bestaan van deze onderneming in 2017, heeft Koning Willem-Alexander besloten het Recht tot het voeren van het Predicaat Hofleverancier te verlenen aan de firma. Gouverneur Theo Bovens kwam naar Gennep om de kwalificatie in de winkel te overhandigen.

 

 

De zaak, die sinds 2010 geleid wordt door dochter Liesbeth, werd in 1917 opgericht door Frans den Boer. Hij begon zijn winkel in ‘manufacturen, heeren-, jongeheeren- en kinderkleding’. Hier kon men een pak laten maken binnen drie dagen! De winkel komt snel tot bloei en zou door de opeenvolgende generaties Den Boer verder ontwikkelen. Hierbij vond ook een uitbreiding van het assortiment plaats alsmede een verschuiving van herengoederen naar damesartikelen.

 

 

Joop Den Boer ‘Hofleverancier’

 

 

Joop den Boer was niet alleen ondernemer, hij was ook zeer actief in het maatschappelijk leven. Hij zat voor het CDA in de Gennepse raad en stond op de kandidatenlijst van de partij tijdens gemeenteraadsverkiezingen.

 

 

Reacties