Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Pot d’Or schittert in Gennep Museum Het Petershuis
Pot d’Or schittert in Gennep Museum Het Petershuis

Gennep

Pot d’Or schittert in Gennep!

Het Petershuis in Gennep breidt zijn keramiekcollectie uit met de Pot d’Or-collectie van het Noord Limburgs Pottenbakkerscollectief. De permanente bruikleen, bestaande uit 27 nieuwe werken, versterkt het museum en biedt een completer beeld van recente ontwikkelingen in de keramiekwereld.

Het al indrukwekkende keramiekaanbod van museum het Petershuis in Gennep wordt verrijkt met een schitterende aanwinst: de befaamde Pot d’Or-collectie.

 

Een blijvende bruikleen van het Noord Limburgs Pottenbakkerscollectief brengt deze verzameling nu naar het Petershuis, voorheen te bewonderen in de Milsbeekse pottenbakkerij De Olde Kruyk.

 

Pot d’Or

 

Al jarenlang organiseert het Noord Limburgs Pottenbakkerscollectief het gerenommeerde evenement Keramisto. Kunstenaars uit heel Europa en ver daarbuiten nemen jaarlijks deel, waarbij ze een prijs toekennen aan de collega met het meest vernieuwende werk. Het winnende stuk, ter waarde van €400, vervoegt dan de Pot d’Or-collectie.

 

In de laatste twee decennia groeide deze verzameling gestaag, en nu, aangevuld met 27 nieuwe meesterwerken, versterkt het de keramiekcollectie van Het Petershuis aanzienlijk. Dankzij deze blijvende bruikleen kan het museum nu een nog completer overzicht bieden van de recente ontwikkelingen in de keramiekwereld.

 

Noord-Limburgs Pottenbakkerscollectief

 

De recent voltooide renovatie van het museum bood het ideale moment voor de overdracht. Het Noord-Limburgs Pottenbakkerscollectief (NLPC) reageerde verheugd op de gelegenheid:

 

“Als collectief en organisator van het al 35 jaar succesvolle Keramisto, zijn we trots op dit regionale platform dat het werk van zoveel keramisten kan belichten. Een erkenning van het heden, geworteld in de geschiedenis van de streek.”

 

Het museum, dat de rijke historie van Gennep bewaart, is verheugd met deze blijvende aanvulling. Hoewel de volledige collectie niet permanent te bewonderen zal zijn, worden delen ervan tentoongesteld. Daarnaast is de collectie beschikbaar voor bruikleen aan andere musea.

 

Pot d’Or schittert in Gennep

Secretaris Karel Bruinsma controleert, onder het toeziend oog van pottenbakker Guul Jacobs, de overdrachtformulieren. Voorzitter Anke Sonnemans en leden van de werkgroep behoud en beheer delen in de feestvreugde.

 

Verwant

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...

Gennep

Op 18 februari 2024 herdacht Gennep de bevrijding van 79 jaar geleden. Het komende jaar staat in het teken van diverse herdenkingsactiviteiten, verdeeld over...

Gennep

Op Paaszaterdag 30 maart vindt in Gennep de jaarlijkse Norbertus Wandeltocht plaats, georganiseerd door Stichting Vrienden van Norbertus. Het evenement heeft tot doel fondsen...