Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Staking in streekvervoer

Ben je van plan om deze week met de bus of trein van een regionale maatschappij te reizen, zoals Arriva of Connexxion? Dan is er slecht nieuws, want er is een staking aangekondigd voor donderdag en vrijdag. Dit betekent dat je misschien niet naar school of werk kunt gaan, of dat je andere reisplannen moet maken. Maar waarom is er eigenlijk een staking?

 

 

Er is een cao-overleg geweest tussen de werkgevers en de vakbonden, maar ze zijn het niet eens geworden. De vakbonden willen dat de werknemers meer geld krijgen. Ze willen ook dat er maatregelen genomen worden om de werkdruk te verlagen, zodat de werknemers minder ziek worden. De werkgevers vinden dat ze al een goed aanbod hebben gedaan, en zijn teleurgesteld dat het overleg is mislukt.

 

 

Het percentage dat uitvalt verschilt per regio. Onduidelijk is nog hoe groot de gevolgen voor de reiziger zijn. Het is afhankelijk van het aantal chauffeurs dat lid is van de vakbond.

 

 

Wat betekent dit voor jou? Als je met een bus of trein van Arriva, Connexxion of een andere regionale maatschappij wilt reizen, is de kans aanwezig dat die niet of later zal rijden.

 

 

Reacties