Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Stichting Erfgoed Gennep is bij Notariaat Gennep gepasseerd

Gennep

Stichting voor Genneps erfgoed

Donderdag passeerde bij Notariaat Gennep de oprichtingsacte van Stichting Erfgoed Gennep. Jan Wessels, Harm Teunissen en Paul Mengelberg hebben al het opgeslagen documentatie- en beeldmateriaal over de historie van Gennep ondergebracht in een officiële stichting.

Halsreikend hebben Jan Wessels, Harm Teunissen en Paul Mengelberg, betrokken bij het documentatiecentrum Gennep uitgekeken naar het moment dat al het opgeslagen documentatie- en beeldmateriaal over de historie van Gennep ondergebracht kon worden bij een officiële stichting.

 

 

Door: Frans Thonen

 

 

Afgelopen donderdag 8 oktober is die wens in vervulling gegaan. Toen passeerde bij Notariaat Gennep de oprichtingsacte van Stichting Erfgoed Gennep. De kersverse stichting met Harm Teunissen als voorzitter, Paul Mengelberg als secretaris en Jan Wessels als penningmeester beschikt inmiddels dankzij hulp van de gemeente ook over over een eigen ruimte op de benedenverdieping van de Gennepse bibliotheek aan het Ellen Hoffmannplein. Een website is, alhoewel nog niet helemaal compleet, eveneens in de lucht en te vinden op stichtingerfgoedgennep.nl.

 

 

Geplaatst door Gennep News op Vrijdag 9 oktober 2020

 

 

Stichting Erfgoed Gennep is een platform voor geïnteresseerden in de geschiedenis van Gennep. Door het digitaliseren en online zetten van foto’s, ansichtkaarten, dia’s, films, documenten en nog diverse andere informatiedragers wil deze organisatie een belangrijke bijdrage leveren aan het behouden, toegankelijker maken en vergroten van de bewustwording over het Genneps erfgoed.

 

 

Kenniskeuken

 

 

Vanuit de nieuwe ruimte op de benedenverdieping van de bibliotheek gaan vrijwilligers aan de slag om het reeds aanwezig materiaal te scannen, te beschrijven en online te zetten.

 

 

Zo ontstaat er een databank van digitaal beeldmateriaal op internet waar het publiek kan zoeken naar onderwerpen over het verleden van Gennep.

 

 

Zegt voorzitter Harm Teunissen. Hij zal als eigenaar en beheerder van het goed bekeken Gennepnu.nl het daar opgeslagen digitaal beeldmateriaal over het Niersstadje op termijn onderbrengen bij de nieuwe stichting.

 

 

Tot nu toe ontbrak een onafhankelijke en officiële plek waar Gennepenaren met interessant beeldmateriaal over Gennep terecht konden”, vult secretaris Paul Mengelberg aan. ”Met de oprichting van Stichting Erfgoed Gennep is dat nu veranderd.

 

 

Heeft de nieuwe stichting via het voormalige documentatiecentrum al redelijk wat erfgoedmateriaal over Gennep tot hun beschikking gekregen, bekend is ook dat er onder Gennepenaren nog veel materiaal is dat tot het Genneps Erfgoed gerekend mag worden. Stadsarcheoloog Jan Wessels:

 

 

Bij ons krijgt dat materiaal een veilig plekje. Wij zijn dan ook op zoek naar inwoners die materiaal over Gennep willen afstaan of in bruikleen willen geven. Wij zorgen daarna voor digitalisering en publicatie.

 

 

Hij verwacht dat later dit jaar de eerste resultaten zichtbaar zullen worden op een zogenaamde beeldbank.

 

 

Wie materiaal heeft is iedere woensdagmiddag tussen 14.30 en 16.30 uur welkom in de ruimte van de stichting in de kenniskeuken. Een afspraak maken kan ook. Kijk daarvoor op website stichtingerfgoedgennep.nl en vul het formulier ‘aanbieden’ in. Tevens bestaat de mogelijkheid dat de stichting het materiaal bij de mensen thuis komt ophalen. Het mailadres van de stichting is info@stichtingerfgoedgennep.nl.

 

 

Verwant

Gennep

Zes minderjarige jongens zijn in Gennep gearresteerd voor een vermeende straatroof, waarbij een minderjarige slachtoffer werd van geweld en van zijn fiets werd beroofd....

Gennep

Het Interreg-project Niers-fietspad is goedgekeurd door de Interregcommissie van euregio Rijn-Maas-Noord. Het vernieuwde fietspad beoogt een betere fietservaring en toegankelijkheid voor zowel lokale fietsers...

Gemeente Gennep

Autodelen is dé oplossing voor gedeeld autogebruik, kostenbesparing en milieuvoordeel. Ontvang gratis advies en start jouw deelauto-initiatief vandaag nog! De gemeente Gennep en Trendsportal...

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...