Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Supermarktactie Voedselbank

Gennep

Supermarktactie Voedselbank

Op 9 december organiseert Voedselbank Limburg-Noord een grootschalige inzamelingsactie bij 11 supermarkten in Gennep en regio Horst aan de Maas. Meer dan 100 vrijwilligers roepen het publiek op producten te doneren om gezinnen in nood tijdens de feestdagen.

Op zaterdag 9 december slaan vrijwilligers van de Voedselbank Limburg-Noord de handen ineen bij 11 supermarkten in de regio, waaronder de Albert Heijn en Jumbo in Gennep.

 

Van 10.00 tot 16.00 uur roepen zij het winkelend publiek op om, naast hun eigen boodschappen, extra lang houdbare producten te kopen voor gezinnen die het minder breed hebben.

 

Deelnemers

 

Deelnemende supermarkten zijn onder andere Jumbo Phicoop Sevenum, Phicoop Horst, AH Venray, AH Jan Linders Venray, Plus van Dijk Venray, Jumbo de Bleek Venray, Jumbo Bergen, AH Gennep, Jumbo Gennep, AH Wanssum en COOP Ysselsteyn.

 

Meer dan 100 vrijwilligers, waaronder leden van lokale serviceclubs en politieke partijen zoals Serviceclub Groot Horst, Kiwanis Rooyse Ladies, Kiwanis heren Venray, Rotary Venray, Lions Venray, CDJA Venray, D66 Gennep, Kiwanis Maasduinen, SP Gennep en Rabobank Totaal, zetten zich in om deze actie tot een succes te maken.

 

Voedselbank Limburg-Noord

 

Op dit moment zijn ongeveer 120 gezinnen uit de gemeenten Gennep, Bergen, Venray en Horst aan de Maas afhankelijk van de Voedselbank Limburg-Noord. Dit komt neer op meer dan 350 personen, waarvan meer dan de helft kinderen. Met de naderende feestdagen en de ervaring van voorgaande jaren, wordt verwacht dat dit aantal de komende weken zal stijgen.

 

Een grootschalige inzamelingsactie is nu van groot belang, vooral omdat toeleveranciers, waaronder supermarkten, maatregelen hebben genomen om voedselverspilling te verminderen. Hoewel dit een positieve ontwikkeling is, ontvangt de voedselbank daardoor minder producten om te verdelen onder degenen die het nodig hebben.

 

Lang houdbaar

 

Voedselbank Limburg-Noord doet een beroep op de gemeenschap om vooral producten als pasta, pastasauzen, suiker, lang houdbare melk, groente in blik of glas, langhoudbare zuivel in pakken, bami, rijst, soep, thee, jam, hagelslag, pindakaas, bakolie en olijfolie te doneren. Daarnaast zijn ook niet-voedingsproducten zoals afwasmiddel, wasmiddel, shampoo, zeep, luiers, maandverband en wc-papier meer dan welkom. Natuurlijk staat het de gulle gevers vrij om ook andere producten aan de Voedselbank Noord-Limburg te schenken.

 

Vorig jaar leverde de supermarktactie 425 kratten met lang houdbare producten op. De voedselbank hoopt dit jaar opnieuw op een dergelijk succes, zo niet beter, om zo gezinnen in de regio te ondersteunen, niet alleen tijdens de feestdagen maar ook in de komende maanden. Samenwerking tussen de gemeenschap en de voedselbank is essentieel om dit doel te bereiken.

 

Verwant

Gennep

Leer levensreddende vaardigheden met de EHBO Cursus Acute Zorg in de gemeente Gennep. Met een breed scala aan onderwerpen en praktijkgerichte training, bereidt deze...

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...

Gemeente Gennep

Regio Noord-Limburg ontvangt 10 miljoen euro van de regering om de regio gezonder en welvarender te maken, met focus op kennisnetwerken, groen ondernemen, talentontwikkeling,...

Gennep

Op 18 februari 2024 herdacht Gennep de bevrijding van 79 jaar geleden. Het komende jaar staat in het teken van diverse herdenkingsactiviteiten, verdeeld over...