Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

VIDEO: “Red Zwembad Pica Mare”

Zwembad Pica Mare in Gennep staat onder druk, maar lokale gemeenschap, waaronder Z.V. Vivalo, organiseert een 24-uurs zwemmarathon om aandacht te vragen voor het behoud. Europese kampioen Tamara van Vliet en voorzitter Willem Elders openen het evenement op 18 november, waarbij iedereen wordt uitgenodigd om steun te tonen.

Het is een strijd om te blijven drijven! Zwembad Pica Mare in Gennep verkeert in onzekerheid over haar toekomst, maar de lokale gemeenschap laat zich niet zomaar uit het water slaan. In een poging om aandacht te vestigen op het belang van dit zwembad, wordt er een grootschalige 24-uurs zwemmarathon georganiseerd.

 

Column: Kopje onder

 

Onder de vele deelnemers aan deze marathon bevindt zich ook de trotse Z.V. Vivalo Gennep, die zwemmend opstaat voor het behoud van Zwembad Pica Mare. Een lovenswaardige inzet van deze lokale zwemvereniging die de gemeenschap verenigt in een gezamenlijk doel: het redden van hun geliefde zwemfaciliteit.

 

De oproep is helder: iedereen die een duik wil nemen in deze 24-uurs uitdaging en zijn steentje wil bijdragen aan het behoud van Pica Mare, wordt van harte uitgenodigd om zich aan te melden. Een gemeenschappelijke inspanning die laat zien hoezeer dit zwembad wordt gekoesterd door de lokale bevolking.

 

Tamara van Vliet

 

Het startschot van dit zwemfestijn wordt verzorgd door niemand minder dan Tamara van Vliet, een drievoudig Europees kampioen en viervoudig vice-wereldkampioen op de 50 en 100 meter vrije slag en wisselslag. Samen met Willem Elders, de voorzitter van zwemvereniging Vivalo en drijvende kracht achter dit initiatief, opent zij op zaterdag 18 november om 14.00 uur het evenement.

 

Van zaterdagmiddag 14.00 uur tot zondagmiddag 14.00 uur zal het zwembad het toneel zijn van een indrukwekkende zwemestafette. De deelnemers, gedreven door hun liefde voor het zwembad, zullen in een non-stop inspanning de boodschap van het belang van Pica Mare uitdragen.

 

De organisatoren nodigen eenieder die het zwembad een warm hart toedraagt uit om de estafette te komen bezoeken en de zwemmers aan te moedigen. De gemeenschap rekent op uw steun om samen het behoud van Zwembad Pica Mare te waarborgen.

 

 

Verwant

Column

In de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News wordt de onontkoombare realiteit van de Gemeente Gennep belicht, waar onherroepelijke beslissingen en genadeloze bezuinigingen een...

Gennep

In Gennep dreigt zwembad Pica Mare te zinken door hoge renovatiekosten, maar de 24 uur van Gennep en een petitie getuigen van een vastberaden...

Gemeente Gennep

RoodGroen Lokaal uit zorgen over schuldhulpverleningsvertragingen bij de Kredietbank in Gennep. Joy Hillebrand stelt schriftelijke vragen aan het College, onder meer over de impact...

Gennep

Ontkerkelijking zet de toekomst van de Norbertuskerk in Gennep-zuid op losse schroeven, terwijl in Ven-Zelderheide de Sint-Antonius Abtkerk een nieuwe richting inslaat met de...