Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Een weekje politiek voor de leerlingen van het Elzendaalcollege!

Het Elzendaalcollege en de gemeente Gennep organiseren van 4 t/m 7 april ‘Jongeren en Politiek’. Een project waarbij leerlingen een politiek vraagstuk krijgen voorgelegd en op gemeentelijk niveau kennismaken met de politiek. Ze doen onderzoek, debatteren en bereiden als echte politici een raadsvergadering voor die op donderdag 6 april in het stadhuis plaatsvindt.

 

De derdejaars mavoleerlingen onderzoeken de wenselijkheid van het herinrichten van drie speelterreinen in Gennep. Het gaat om de locaties Bleekstraat, Melkstraatje en Prinses Margrietstraat/Zwaluwstraat. Ze bekijken het vraagstuk vanuit diverse invalshoeken zoals financiën, het gebruik van de openbare ruimte, natuur en milieu, haalbaarheid en veiligheid.

 

Diverse lokale politici begeleiden de leerlingen tijdens deze projectweek, van onderzoek tot onderhandelingen in de raadszaal. Michel van den Heuvel, projectcoördinator Elzendaalcollege: “

 

We willen onze leerlingen inzicht geven in het politieke spel. Ze leren niet alleen de regels van dit spel, maar werken ook aan vaardigheden als onderzoeken, onderhandelen en discussiëren.

 

Raadsvergadering

 

Hoogtepunt van de projectweek, die dit jaar voor de 14de keer georganiseerd wordt, is de raadsvergadering in het stadshuis. De leerlingen debatteren onder leiding van burgemeester Peter de Koning van Gennep en nemen een (fictief) besluit over de mogelijke herinrichting van de Gennepse speelterreinen.

 

Foto: www.elzendaalcollege.nl

 

 

Reacties