Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Kerk in Heijen
Kerk in Heijen

Deken Huisman

De koek is op voor pastoor Harry Reijnen

Na 31 jaren kost het Harry Reijnen, naar eigen zeggen, steeds meer energie zijn taken te vervullen. Daarom heeft de pastoor, die naast de parochie van Heijen ook Afferden en Siebengewald bedient, besloten de kerkgemeente te verlaten. Meer informatie op www.Gennep.News.

Na 31 jaren kost het Harry Reijnen, naar eigen zeggen, steeds meer energie zijn taken te vervullen. Daarom heeft de pastoor, die naast de parochie van Heijen ook Afferden en Siebengewald bedient, besloten de kerkgemeente te verlaten.

 

 

Mensen zeggen weleens dat het goed gaat met de pastoor en de parochie. Dit alles is maar buitenkant, schijn. Binnen in mij gaat er heel iets anders om. Al veel jaren voelt het niet goed.

 

 

Zo biecht de voorganger op in een openhartig stuk op heijen.info.

 

 

Ik heb gedaan wat ik kon, meer lag er niet in mijn vermogen.

 

 

Reijnen laat weten dat het beslist niet ligt aan de mensen in Afferden, Heijen of Siebengewald. Het zit hem veel dieper.

 

 

De koek is helemaal op, mijn reserves zijn uitgeput. Ik loop al jaren op mijn tandvlees.

 

 

Harry Reijnen

 

 

Reijnen voelde zich al vroeg in zijn jeugd aangetrokken tot het kloosterleven. Even buiten zijn geboorteplaats Pey staat het Trappistenklooster, waar hij vaak verbleef. Toch was de tijd om in te treden na het behalen van het Atheneumdiploma nog niet rijp, en ging hij naar de Bibliotheek en Documentatieacademie in Sittard. Daarna pas kwam Rolduc in Kerkrade in beeld, waar hij anderhalf jaar verbleef.

 

 

Hij voltooide zijn priesteropleiding in het Trappistenklooster van Pey-Echt. In 1987, 29 jaar oud, werd hij tot priester gewijd, een hoogtepunt in zijn leven. Een paar maanden later trok hij naar Gennep, waar hij kapelaan werd bij Deken Huisman.

 

 

Na Gennep volgden Molenhoek (1991 – 1999) en Vijlen Lemiers Holset (1999 – 2003). Het Bisdom honoreerde tot zijn grote vreugde zijn verzoek om overplaatsing naar Noord-Limburg. Het werd Heijen, Afferden en Siebengewald waar het de pastoor beter beviel. Vanaf oktober vertrekt de pastoor naar een Brabants verzorgingshuis waar voor hem een nieuwe uitdaging te wachten ligt.

 

 

Bronnen: Hèjs Nèjs en heijen.info

 

 

Verwant

Heijen

Op vrijdag 23 februari vond de feestelijke opening plaats van de multifunctionele accommodatie (MFA) in Heijen. Met de afronding van de verbouwing is het...

Column

De column Bajes is nu te vinden op Gennep.News! Lees hoe de plannen voor de Houtkade de esthetiek van Gennep bedreigen en hoe Dwarsliggert...

Gemeente Gennep

Stichting INTOS en gemeente Gennep kampen met €350.000 financiële tegenvaller door gestegen loonkosten en incidentele uitgaven. Spoedvergadering ingelast om oplossingen te bespreken, toekomstige begrotingen...

Gemeente Gennep

Regio Noord-Limburg ontvangt 10 miljoen euro van de regering om de regio gezonder en welvarender te maken, met focus op kennisnetwerken, groen ondernemen, talentontwikkeling,...