Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Prins Remon d'n urste Gekidnèpt
Prins Remon d'n urste Gekidnèpt

Carnaval

Prins Remon d’n urste “gekidnèpt”

Heijen geschokt door kidnèpping van prins Remon tijdens carnavalsoptocht; gemaskerde daders eisen 11 consumptiemunten als losgeld, raad van elf verzamelt munten voor bevrijding terwijl politie verdachten arresteert.

Maandagmiddag, vlak voor de start van de optocht, vond er een ontvoering plaats op het terrein waar de carnavalswagens opgesteld stonden. Een vijftal personen, geheel in het zwart en gemaskerd, kidnapt vliegensvlug de dappere prins van Heijen, prins Remon d’n urste.

 

 

Daarbij lieten ze pamfletten achter bij het verbijsterde carnavalsgezelschap van wel vijfhonderd personen. Met geweld werd de arme prins in een geel busje van de plaatselijke bandenhandel geduwd, om vervolgens met gierende banden het terrein te verlaten.

 

 

Op de pamfletten bleek het bericht te staan dat de bandieten maar liefst 1 x 11 consumptiemunten van CV De Wortelpin als losgeld wilden.

 

 

Uiteindelijk werd hieraan voldaan door enorm inspanningswerk van de raad van elf, die erin slaagde om elf munten bij elkaar te sprokkelen. Vervolgens werd een verdwaasde en volledig stuurloze prins Remon teruggevonden.

 

Hij kreeg ter plekke medische hulp aangeboden en een pilsje tegen mogelijke uitdroging. Daarna knapte hij redelijk op en kon hij de prinsenwagen weer bestijgen. De politie werd snel op de hoogte gebracht, waarbij de beschrijving van de onverlaten werd doorgegeven.

 

 

Ondertussen kregen de ontredderde deelnemende groepen en toeschouwers op het plein slachtofferhulp aangeboden, terwijl de politie de zoektocht startte. Al snel kwam er een tip binnen die de politie van Bergen en Gennep naar de plek leidde waar de gemaskerde vlegels zich bevonden.

 

 

Nabij het voormalige bankgebouw in Heijen werden vier van de vijf verdachten in de kraag gegrepen en geboeid, terwijl zij daar doodleuk naar de optocht stonden te kijken. De vier verdachten werden meteen aan de rechter voorgeleid, die op dat moment dienst hield bij vrienden van Heijen. De vijfde verdachte is nog voortvluchtig. Of bij een aantal vrienden van Heijen.

 

Misdaadverslaggever Gén.Nep.Nijs

 

 

Verwant

Column

De column Bajes is nu te vinden op Gennep.News! Lees hoe de plannen voor de Houtkade de esthetiek van Gennep bedreigen en hoe Dwarsliggert...

Gennep

Na anonieme tip ontdekt politie in Gennep alarmpistool omgebouwd tot vuurwapen tijdens huiszoeking. Bewoner gearresteerd; politie benadrukt belang van Meld Misdaad Anoniem voor tips...

Milsbeek

Een auto is vanochtend in Milsbeek een bakkerij binnengereden, met aanzienlijke schade tot gevolg. Het bejaarde echtpaar in de auto bleef ongedeerd; nader onderzoek...

Sports

Na een adembenemende donderdagavondshow tegen Milsbeek, leek Achates op de toppen van hun kunnen. Helaas, de energietank was nog niet helemaal vol toen ze...