Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Verbindingsweg bij Arvato open

Heijen

Veiligheid prioriteit bij poort Arvato

De Gemeente Gennep beantwoordt vragen van Hans Frentz van de SP over de toekomstige sluiting van de toegangspoort bij Arvato in Heijen. De gemeente benadrukt dat er nog geen exacte sluitingsdatum is vastgesteld en dat verkeersveiligheid een prioriteit blijft.

De toegangspoort tot het terrein van Arvato in Heijen heeft recentelijk vragen opgeroepen bij Hans Frentz, vertegenwoordiger van de Socialistische Partij (SP) in de gemeente Gennep. De gemeente Gennep heeft nu helderheid verschaft over de situatie.

 

Frentz informeerde naar de verwachte sluitingsdatum van de toegangspoort. De gemeente benadrukte dat er geen concrete datum is vastgesteld. De overeenkomst tussen de gemeente en Arvato voorziet in de toekomstige sluiting van de oostelijke toegang voor auto’s. Daarnaast wordt er momenteel een nieuwe weg op het terrein van Arvato aangelegd om de verkeersveiligheid te vergroten.

 

Daarnaast stelde Frentz de vraag of de toegangspoort exclusief toegankelijk zou worden gemaakt voor fietsers. Het antwoord luidt negatief. De poort moet te allen tijde toegankelijk blijven voor hulpdiensten, zoals ambulances en brandweerwagens.

 

De gemeente heeft aangegeven dat de poort alleen gesloten zal worden voor auto’s en vrachtverkeer zodra de nieuwe weg op het terrein van Arvato gereed is.

 

Verwant

Gennep

Gemeente Gennep subsidieert met 3000 euro de tweede druk van het Holocaust-boek "En toen waren ze weg", maar weigert zelf de voorgestelde 150 exemplaren...

Carnaval

De Mé.rtzitting in Gennep introduceert een toegangsprijs van 5 euro met polsbandjes vanwege veiligheidszorgen en drukte tijdens vorig jaar. Meer informatie op Gennep.News.

Gennep

Bij GennepNews vieren we samen met Sinterklaas de leukste tijd van het jaar! Ontdek elke maandag en donderdag dag nieuwe avonturen van de goedheiligman...

Column

In de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News wordt de onontkoombare realiteit van de Gemeente Gennep belicht, waar onherroepelijke beslissingen en genadeloze bezuinigingen een...