Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Verbindingsweg bij Arvato open

Heijen

Veiligheid prioriteit bij poort Arvato

De Gemeente Gennep beantwoordt vragen van Hans Frentz van de SP over de toekomstige sluiting van de toegangspoort bij Arvato in Heijen. De gemeente benadrukt dat er nog geen exacte sluitingsdatum is vastgesteld en dat verkeersveiligheid een prioriteit blijft.

De toegangspoort tot het terrein van Arvato in Heijen heeft recentelijk vragen opgeroepen bij Hans Frentz, vertegenwoordiger van de Socialistische Partij (SP) in de gemeente Gennep. De gemeente Gennep heeft nu helderheid verschaft over de situatie.

 

Frentz informeerde naar de verwachte sluitingsdatum van de toegangspoort. De gemeente benadrukte dat er geen concrete datum is vastgesteld. De overeenkomst tussen de gemeente en Arvato voorziet in de toekomstige sluiting van de oostelijke toegang voor auto’s. Daarnaast wordt er momenteel een nieuwe weg op het terrein van Arvato aangelegd om de verkeersveiligheid te vergroten.

 

Daarnaast stelde Frentz de vraag of de toegangspoort exclusief toegankelijk zou worden gemaakt voor fietsers. Het antwoord luidt negatief. De poort moet te allen tijde toegankelijk blijven voor hulpdiensten, zoals ambulances en brandweerwagens.

 

De gemeente heeft aangegeven dat de poort alleen gesloten zal worden voor auto’s en vrachtverkeer zodra de nieuwe weg op het terrein van Arvato gereed is.

 

Verwant

Gemeente Gennep

De spanning is eindelijk voorbij. Leerlingen van het Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer kunnen opgelucht ademhalen... Geslaagd? Gefeliciteerd! Stuur je foto naar redactie@Gennep.News!

Gemeente Gennep

Gennep past regels voor borden in de openbare ruimte aan. Reclameborden aan lichtmasten verdwijnen, posterboxen niet. Elke kern krijgt een plek voor aankondigingen. Nieuwe...

Heijen

De gemeente Gennep biedt de Paardenwei in Heijen tijdelijk ter pacht aan voor begrazing van vee. Geïnteresseerden kunnen zich tot 2 juli 2024 aanmelden...

Gemeente Gennep

Het Nederlands elftal doet dit jaar weer mee aan het EK. Het is voor het eerst sinds 2014. Oranjekoorts in Gennep blijft vooralsnog uit,...