Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Dit betaal je gemiddeld voor een huis in Gennep

Wie een huis zoekt weet het ongetwijfeld: de huizenprijzen zijn niet mals. En ze blijven alleen maar stijgen. Behalve dat de huizen in recordtempo én voor veel geld worden verkocht, zijn er ook nog eens erg weinig te koop.

 

 

Koopwoningen in Limburg zijn gemiddeld 8,4 procent duurder geworden. Daarnaast staan er 7,6 procent minder woningen te koop in onze provincie. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat vergeleek cijfers van september 2017 met diezelfde maand van dit jaar.

 

 

En de prijzen in onze regio?

 

 

In gemeente Gennep betaal je nu 2,6% meer voor een woning dan een jaar geleden. Een stijging, dat zeker. Maar de stijging is een stuk minder hoog dan de landelijke cijfers laten zien; landelijk stegen de prijzen in mei bijna 9 procent in vergelijking met een jaar eerder. De huizenprijzen in Nederland waren nog niet eerder zó hoog volgens het Algemeen Dagblad.

 

 

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Nijmegen is op dit moment 245.000 euro. Ter vergelijking: in Amsterdam is dat niet minder dan 407.000 euro. In Noord-Oost Groningen betaal je gemiddeld 148.000 euro.

 

 

Noord-Limburg

 

 

Wil je “goedkoop” wonen? Blijf dan in Noord-Limburg, daar betaal je ongeveer 221.000 euro. De duurste gemeente in Limburg om een huis te kopen is ook in de buurt: in Mook en Middelaar betaal je gemiddeld 311.447 euro.

 

 

Maar, waar wil je nou liever wonen dan in gemeente Gennep?

 

 

Op dit moment leg je dus gemiddeld ruim twee ton neer voor een stulpje in Gennep. Aan de Schaafsebosweg op Residence Heijendael te Heijen kun je een chalet kopen voor minder dan een een ton. Volgens Funda staat het goedkoopste woonhuis in Gennep dat op dit moment te koop staat aan de Willem Boyeweg. Voor 1.190.000 euro woon je in een luxe landhuis aan de rand van het dorp Milsbeek.

 

 

Reacties