Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Ottersum

Requiem van Fauré door Gemengde Zangvereniging Caecilia

Op woensdag 28 maart voert de Ottersumse Gemengde Zangvereniging Caecilia het beroemde Requiem van Fauré uit in de parochiekerk van Ottersum. Het koor wordt daarbij op het orgel begeleid door oud-dorpsgenoot Paul Tegels, die ook enkele solowerken op het prachtige kerkorgel zal spelen.

 

 

Paul Tegels studeerde orgel aan het Stedelijk Conservatorium in Arnhem bij Bert Matter. Na het behalen van de onderwijsakte en de akte uitvoerend musicus ging hij naar Boston op een beurs van de Netherlands America Committee for Educational Exchange. Daar studeerde hij aan het New England Conservatory bij Yuko Hayashi en William Porter en verkreeg de Master of Music en Artists Diplomas. Hij behaalde zijn Doctor of Musical Arts aan de University of Iowa, waar hij studeerde bij Delores Bruch. Hij is verbonden aan de Pacific Lutheran University in Tacoma, Washington (USA). Hij heeft op veel plaatsen in de wereld concerten gespeeld: van Seattle tot Auckland, van Wellington tot Zutphen, van Ottersum tot Boston, van Houston tot Tokyo, van Yokohama tot Honolulu.

 

 

De solopartijen van het Requiem worden gezongen door de sopraan Heleen Meijer en de bariton Nanco de Vries. Beide solisten, die verbonden zijn aan het Groot Omroepkoor, zullen tijdens het concert ook nog een lied naar eigen keuze ten uitvoer brengen.

 

 

Terwijl het ingetogen Requiem in het teken staat van de lijdensweek sluit het koor af met het jubelende Halleluja uit de Messiah van Händel waarmee het vooruitblikt op het naderende paasfeest.

 

 

Het concert begint om 20.00 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. De nazit voor koor én publiek is bij Bij Koos, schuin tegenover de kerk.

 

 

De toegangsprijs voor het concert bedraagt 7 euro. Voor vrienden van Caecilia is de prijs 4 euro. De toegangskaarten kunnen besteld worden bij een van de koorleden of via zangverenigingcaecilia@hotmail.com. Ook voor aanvang van het concert kunnen er vanaf 19.30 uur achterin de kerk kaartjes gekocht worden.

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gennep, Ottersum en Ven Zelderheide bieden fietsliefhebbers de perfecte gelegenheid om te genieten van een prachtige fietstocht door betoverende landschappen en bijzondere tuinen. Deze...

Ottersum

De betrokkenheid van de buurt bij de plannen voor het nieuwe sportpark van voetbalvereniging Achates in Ottersum wordt gepresenteerd als een positieve ontwikkeling. Echter,...

Ottersum

Ottersum maakt zich weer op voor een sfeervol Ossebraadweekend. Het prachtige Raadhuisplein is weer versierd met de kleurrijke Meiboom en over twee weken begint...

Gennep

Het is bijna zomer in Gennep en dat betekent dat het SumMmertime-programma van start gaat! Ondanks dat de lente nog fris aanvoelt, heeft de...