Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Ottersum

Voetbalveld maakt plaats voor dijk

In Ottersum verhuizen voetbalvelden om plaats te maken voor een groene dijk en natuurgebied, terwijl de voetbalclub droog blijft. Dit initiatief bevordert dijkversterking en landschapsontwikkeling in de regio Ottersum.

Stel je voor: een voetbalveld dat moet verhuizen voor een dijk. Dat klinkt gek, toch? Maar dat is precies wat er gebeurt in Ottersum.

 

De provincie Limburg en de lokale voetbalclub Achates werken samen aan dit spannende project.

 

Nu staan de voetbalvelden nog naast de rivier de Niers, maar door de verhuizing kunnen ze de dijk versterken en de natuur laten groeien. En het beste nieuws? De voetballers blijven droge voeten houden op hun nieuwe veld.

 

Wat betekent dit voor de buurt? Nou, ze gaan een groene dijk aanleggen en de uiterwaarden verlagen om meer ruimte te maken voor de rivier.

 

Dat betekent meer natuur en plekken om te spelen. Ook wordt het dorp Ottersum beter verbonden met het Niersdal. Het lijkt op wat ze proberen te bereiken in het Limburgs Programma Landelijk Gebied (LPLG).

 

Wil je meer weten? Ga naar de website van Lob van Gennep voor alle informatie. Op zaterdag 30 september organiseert het Lob van Gennep-projectteam een open dag voor jong en oud.

 

Je kunt wandelen met interessante gastsprekers en de mooie plekjes in Middelaar, Milsbeek, Ottersum en Ven-Zelderheide verkennen. Ook bij de Pastorie in Milsbeek is van alles te doen.

 

Bron en foto: limburg.nl

 

Verwant

Ottersum

VIOS organiseert jaarlijkse bloemenactie in Ottersum op 29 september, met prachtige astromeria's en gerbera's te koop voor € 5,50 per bos. De vereniging hoopt...

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Gennep

Bij Tourist Info Gennep is de boeiende mini-expositie 'Woodwonder' te bewonderen, waarin Maria Boomgaars uit Ven-Zelderheide haar kunstwerken van boomwortels tentoonstelt.

Regio

De LLTB heeft met succes samengewerkt met verschillende instanties, drones en satellietbeelden om illegale hennepteelt in Limburgse mais- en aspergevelden op te sporen, resulterend...