Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Kermis
Kermis

Nieuws

Pinksterkermis in Ven-Zelderheide

Botsen in de autoscooters, touwtje trekken, schieten, grijparmen, een suikerspin of een oliebol. En daarbij nog een drankje in de tent en luisteren naar leuke muziek. Alle ingrediënten voor een gezellige kermis tijdens de Pinksterdagen van 19 mei tot en met 21 mei zijn dit jaar weer aanwezig.

 

 

Elk jaar wordt er door de jongste jeugd van het dorp weer naar uitgekeken: Pinksteren met kermis in ons eigen Ven-Zelderheide! Gewapend met kermisbonnen en natuurlijk het nodige zakgeld dat uit de portemonnee van de ouders is ‘gepraat’ wordt genoten van waar een klein dorpje groot in kan zijn.

 

 

Het programma voor dit jaar ziet er als volgt uit:

De kermis begint op zaterdagmiddag 19 mei om 15.00 uur. Vanaf 19.00 uur is ook de tent geopend en kan er, terwijl de kinderen op de kermis zijn, genoten worden van een drankje. Vanaf 20.00 uur is er, naast het lekkere drankje, de mogelijkheid te genieten van live muziek. De Stripped Acoustic Band komt er een gezellige avond van maken.

 

 

Rond de klok van elf is de eerste kermisdag weer ten einde, maar er is in het dorp natuurlijk dan nog van alles te doen.

 

 

Want ook bij cafe De Klok en bij cafe ’t Wilde Zwijn zijn er dit Pinksterweekend festiviteiten, dus het belooft een bijzonder gezellig dorpsweekend te worden.

 

 

Pinksterkermis

 

 

Op Pinksterzondag 20 mei is er natuurlijk ook weer kermis en zijn er drankjes verkrijgbaar bij de tent. Vanaf 14.00 uur is de kermis geopend. De Dorpsraad zorgt er weer voor dat de basisschoolkinderen uit ’t Ven kermisbonnen krijgen.

 

 

Dit jaar is het dubbel feest: de kinderen krijgen op school een bon van 2 euro en een briefje om ook nog een kermisbon ter waarde van 2 euro op de kermis op te komen halen op de zondagmiddag!

 

 

Dit kan tussen 15.00 en 16.00 uur bij de tent die dan ook geopend is voor een lekker drankje.

 

 

Op Pinkstermaandag is er het traditionele concert van het leerlingenorkest. Dit concert begint om 13.00 uur en is de aftrap van een gezellige dag kermis vieren.

 

 

Uiteraard is de bar vlak voor, tijdens en na het concert geopend en kan er genoten worden van een gezellige kermismiddag.

 

 

Bron: Dorpsblad Ven-Zelderheide

 

 

Verwant

Column

De column Ei-kels op Gennep.News bekritiseert het beschilderen van ooievaarseieren voor paasdecoratie, benadrukt het gebrek aan respect voor de natuur en veroordeelt de betrokkenheid...

Ottersum

Harmonie St. Caecilia brengt op 16 december om 19.30 uur in de kerk van Ven-Zelderheide een betoverend kerstconcert met een uniek verhaal over familie...

Gemeente Gennep

Dit artikel op Gennep.News beantwoordt veelgestelde vragen over Gennep, inclusief locatie, stadsstatus, lokale eetgelegenheden en winkels, en de historische achtergrond. Het geeft ook informatie...

Gennep

In een betoverd land in de Efteling stond de oude Vermolenmolen, een levende geschiedenis en betoverend sprookje, dat reisde door de tijd en verhalen...