Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Chantal Nijkerken bezoekt INTOS en BOVEMA

Chantal Nijkerken bracht, op uitnodiging van de VVD, een bezoek aan INTOS en BOVEMA in de gemeente Gennep. Het Kamerlid werd ontvangen door de fractievoorzitter van de Gennepse VVD en drie burgerraadsleden. Vanuit de gemeente waren twee wethouders en een beleidsmedewerker aanwezig.

 

 

Tijdens de rondleiding, die door de directeur en de manager arbeidsontwikkeling werd gegeven, ontstond er direct een levendige discussie.

 

 

Mevrouw Nijkerken wist waar ze het over had en kon op hoofdlijnen én op detail de juiste vragen stellen.

 

 

Met trots presenteerde INTOS aan haar de Poort voor Inclusie: de aanpak voor het direct aan het werk helpen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. INTOS werkt intensief samen met diverse werkgevers, UWV, scholen, inburgeringsinstituut en gemeenten om een gevarieerd aanbod te bieden aan alle inwoners met een achterstand.

 

 

Bij BOVEMA werken mensen vanuit WSW, participatie en inburgering. Bedrijfsleider Mark Roelofs verzorgde een rondleiding, waarbij hij enthousiast vertelde over het product van BOVEMA en over de rol die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in zijn bedrijf spelen.

 

 

Met een goede en open ondersteuning bloeien mensen op als ze aan het werk kunnen!

 

 

Chantal Nijkerken sprak vol lof over de proactieve en integrale aanpak die zij in Gennep zag.

 

 

Hoewel ik vaak voor het vormen van grotere gemeenten ben (opschaling), zie ik bij jullie wel een voorbeeld hoe kleinschaligheid en een overzichtelijk netwerk ook een kràcht kunnen vormen.

 

 

Chantal Nijkerken

 

 

Chantal Nijkerken is geboren in Rijswijk. Ze was wethouder van sociale zaken in de gemeenten Onderbanken en Meerssen. Op 31 maart 2015 werd Nijkerken geïnstalleerd als lid van de Tweede Kamer als opvolger van Klaas Dijkhoff die staatssecretaris geworden is. Het Kamerlid heeft het woordvoerderschap voor o.a. Participatiewet (bijstand en WSW) en Wajong. Ze draagt het sociale beleid een warm hart toe.

 

 

 

 

Bron en foto: gennep.nl

 

 

Reacties