Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Kajsa Ollongren Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, viceminister-president

Politiek

Minister wil transparantie in Limburg

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken wil dat Gedeputeerde Staten van Limburg voortaan meer verschillende offertes gaan vragen, voordat oud-bestuurders en relaties worden ingeschakeld voor allerlei adviezen. Meer informatie op Gennep.News.

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken wil dat Gedeputeerde Staten van Limburg voortaan meer verschillende offertes gaan vragen voordat oud-bestuurders en relaties worden ingeschakeld voor allerlei adviezen.

 

 

Dit antwoordt zij op Kamervragen van GroenLinks en PvdA, aldus de NOS. Die fracties hadden onder meer vragen over de wijze waarop belangenverstrengeling kan worden vermeden.

 

 

De Kamervragen zijn gesteld na publicaties in De Limburger en NRC, waaruit bleek dat Limburg meer oud-politici inschakelt voor betaalde klussen dan welke andere provincie ook. Ollongren zei al eerder dat ze dat opvallend vindt en ze heeft de Limburgse commissaris van de koning om opheldering gevraagd:

 

 

De overheid moet prioriteit geven aan het borgen van integriteit. Elke schijn van belangenverstrengeling moet worden voorkomen.

 

 

Volgens gouverneur Theo Bovens van de Provincie Limburg zijn er geen wettelijke of Europese regels overtreden. Toch is een van de uitkomsten van zijn rapport dat GS van Limburg geregeld gebruikmaken van hun bevoegdheid om bij het geven van opdrachten aan oud-bestuurders de interne regels buiten werking te laten en geen offertes te vragen aan anderen.

 

 

Foto: rijksoverheid.nl

 

 

Verwant

Gennep

Zorgorganisatie Dichterbij plaatst 10.000 zonnepanelen op 155 locaties in Limburg, Noord-Brabant, en Gelderland. Het project, uitgevoerd door BAM Energy Systems en BAM Bouw en...

Regio

Saskia Borgers is voorgedragen als nieuwe dijkgraaf voor het Waterschap Limburg, bevestigd door het unanieme besluit van het algemeen bestuur op 29 november 2023....

Gennep

Veiligheidsregio Limburg-Noord blust met succes de denkbeeldige Wild Fire tijdens een grootschalige oefenweek, waarbij Defensie cruciale bijstand verleent. Het uitgebreide scenario omvatte natuurbranden, luchtvaartincidenten...

Regio

Toerisme in Limburg bloeit op, met een recordaantal van 4.2 miljoen gasten in 2022, een stijging van 15% ten opzichte van 2015. De provincie...