Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Minister wil transparantie in Limburg

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken wil dat Gedeputeerde Staten van Limburg voortaan meer verschillende offertes gaan vragen voordat oud-bestuurders en relaties worden ingeschakeld voor allerlei adviezen.

 

 

Dit antwoordt zij op Kamervragen van GroenLinks en PvdA, aldus de NOS. Die fracties hadden onder meer vragen over de wijze waarop belangenverstrengeling kan worden vermeden.

 

 

De Kamervragen zijn gesteld na publicaties in De Limburger en NRC, waaruit bleek dat Limburg meer oud-politici inschakelt voor betaalde klussen dan welke andere provincie ook. Ollongren zei al eerder dat ze dat opvallend vindt en ze heeft de Limburgse commissaris van de koning om opheldering gevraagd:

 

 

De overheid moet prioriteit geven aan het borgen van integriteit. Elke schijn van belangenverstrengeling moet worden voorkomen.

 

 

Volgens gouverneur Theo Bovens van de Provincie Limburg zijn er geen wettelijke of Europese regels overtreden. Toch is een van de uitkomsten van zijn rapport dat GS van Limburg geregeld gebruikmaken van hun bevoegdheid om bij het geven van opdrachten aan oud-bestuurders de interne regels buiten werking te laten en geen offertes te vragen aan anderen.

 

 

Foto: rijksoverheid.nl

 

 

Reacties