Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

50 jaar Everlanders

Blaaskapel de Everlanders uit Middelaar bestaan 50 jaar en zullen dit op 13 oktober aanstaande met een spetterende jubileumavond vieren. We gaan terug naar 1966 toen de eerste stappen werden gezet van de huidige Everlanders.

 

 

Door: Remi van Bergen

 

 

In dat jaar werden ‘De Kriesers’ opgericht. Na een tussenjaar werd in 1968 de naam veranderd naar de Everlanders, in carnavalstijd het huisorkest van carnavalsvereniging de Krölstarte. In het begin t/m de jaren negentig werd er veel Egerlandermuziek gemaakt, erg in trek in die tijd. Tegenwoordig zijn het veelal moderne stukken. Onder leiding van Dennis ten Haaf wordt hier elke woensdagavond hard voor gerepeteerd.

 

 

Uniek bij de Everlanders is het lidmaatschap van Ger van Kesteren, hij is al vanaf de oprichting lid van de kapel, was menig jaar leider en blaast nog steeds vol energie mee. De Everlanders bestaan uit een gemêleerd gezelschap van in totaal 18 mannen en vrouwen, in de leeftijd van 16 tot begin 70 jaar.

 

 

Afgelopen juni is ter ere van het jubileum een verzamel CD opgenomen met een variatie aan nummers.

 

 

Op de jubileumavond worden enkele nummers ten gehore gebracht. Iedereen is van harte uitgenodigd deze avond bij te wonen, die gehouden wordt in MFC de Koppel aan de Dorpsstraat in Middelaar. Naast de Special Guest die op deze avond optreedt, zijn ook de dames en heren van het eerste uur uitgenodigd, zonder hen was er ook geen 50 jaar Everlanders geweest.

 

 

Verdere muzikale omlijsting wordt verzorgd door DJ. T.S.F. Meer info op www.everlanders.nl.

 

 

Reacties