Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

OERRR
OERRR

Regio

Beleef de lente met OERRR

Ontdek samen met de boswachters van OERRR op tweede paasdag de lente. De tocht begint om 14.00 uur op het grasveld buiten bij de Landwinkel in Molenhoek en is geschikt voor kinderen tussen de 7 en 11 jaar. Rond 16.00 uur is het weer afgelopen. Aanmelden kan op natuurmonumenten.nl/mookerheide.

De eerste bloemen gaan bloeien en de groene blaadjes beginnen te ontluiken. De vogels kwetteren er de hele dag volop op los. Er is geen ontkomen aan: het is lente! Ontdek samen met de boswachters van OERRR op tweede paasdag 22 april de lente en ga mee op avontuur.

 

 

Met Pasen beleven we de lente het beste. De natuur fleurt helemaal op en het wordt steeds groener. Vogels bouwen hun nestje, maar hoe doen ze dat? Welke vogeltjes leven er op het landgoed, kunnen we ze vinden?

 

 

In de tuinen groeien volop plantjes. Maar hoe gaat dat groeien eigenlijk? Hoe komen we toch aan al die lekkere tomaatjes en slaplantjes? We gaan het allemaal ontdekken tijdens deze tocht die volop in het teken staat van de lente.

 

 

We gaan de vogels ook nog verrassen met een mooi huisje zodat je thuis ook nog kunt genieten van de lente. De boswachters kunnen niet wachten om met je op pad te gaan.

 

 

De tocht begint om 14.00 uur op het grasveld buiten bij de Landwinkel, aan de Heumensebaan 2 in Molenhoek en is geschikt voor kinderen tussen de 7 en 11 jaar. Rond 16.00 uur is het weer afgelopen. Kinderen mogen alleen komen, maar als papa of mama het ook leuk vind mogen die uiteraard ook meekomen, maar dat hoeft niet. Ze moeten dan ook een kaartje kopen.

 

 

Je kunt ze natuurlijk ook het op terras bij Lagom neerzetten.

 

 

De kosten voor leden of kinderen van OERRR zijn 6 euro en niet leden betalen 9 euro per persoon. Zorg dat je kleding aan hebt die vies mag worden en stevige schoenen aan hebt. Honden mogen niet mee.

 

 

Opgave is verplicht via natuurmonumenten.nl. Er kunnen maximaal 15 kinderen meedoen.

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

In een tijd waarin oude tradities en moderne ontwikkelingen hand in hand gaan, heeft de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aangekondigd nieuwe middelen...

Column

Koningsven - De Diepen, een plekje dat we zorgvuldig hebben uitgekozen om het niet te bestraten, kreeg een facelift. Klein probleempje: ze waren het...

Corona

In het Rijk van Nijmegen loopt al enkele jaren het project om de mountainbikers en de wandelaars van elkaar te scheiden. Dat is de...

Regio

De lente lonkt, het broedseizoen is in aantocht. Dit jaar is dat voor boswachters reden tot zorg. Want de grote drukte die we in...