Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Regio

B(l)oeiende meimaand in Kasteeltuinen Arcen

De maand mei is niet alleen een bloeiende maar ook een boeiende periode in Kasteeltuinen Arcen. De voorjaarsbloeiers staan volop te stralen in het voorjaarszonnetje en de evenementenkalender is gevuld met leuke evenementen zoals Proef de Lente, Moederdag Hoedendag en de Koetsenparade.

 

 

Bloeiende tuinen

 

 

 

 

De tuin maakt zich voorzichtig op voor de zomerperiode. De voorjaarsbloeiers zoals tulpen en violen staan in volle pracht en ook de uitgebreide collectie Rododendrons rondom het Kasteel laat zijn kleuren zien.

 

 

Als het voorjaarszonnetje regelmatig schijnt zullen ook de eerste rozen in het Rosarium opbloeien aan het eind van de maand mei.

 

 

Evenementen tijdens feestdagen

 

 

Tijdens het extra lange Hemelvaartweekend kunnen heerlijke lentegerechten worden geproefd. In het mediterrane decor van de Casa Verde houden koks een proeverij. Er kan gratis geproefd worden van smakelijke hapjes, gemaakt met eerlijke ingrediënten die in de lente geoogst worden.

 

 

 

 

Ook is er een kleine smaakmarkt met groentes die vers van de telers worden geleverd en zijn er verschillende streekproducten te koop.

 

 

Moederdag, hoedendag

 

 

 

 

Moederdag staat bij Kasteeltuinen Arcen traditiegetrouw in het teken van Hoedendag. Voor het Kasteel vinden hoedenshows plaats van verschillende hoedenontwerpsters en er zijn ook hoeden, mode en accessoires te koop. Tussen de shows door verzorgt singer-songwriter Linda Zijlmans muzikale optredens.

 

 

De dag kan feestelijk worden gestart met een uitgebreid ontbijtbuffet in restaurant het Koetshuys.

 

 

Pinksteren

 

 

Met Pinksteren keert de lang verloren gewaande koets terug naar Kasteel Arcen. De koets uit 1830 werd in 1917 door kasteelheer Wolff Metternich achtergelaten bij het Kasteel waarna hij tientallen jaren op de Kasteelhof stond totdat hij in de jaren ‘80 van de radar verdween. In 2013 werd de koets teruggevonden en begon een lange en intensieve renovatie. Nu, ruim 5 jaar later, komt de koets terug naar Kasteel Arcen waar hij een mooie plek krijgt in het Koetshuys.

 

 

Om de terugkeer te vieren zal er met Pinksteren een koetsenparade plaatsvinden waarbij historische rijtuigen een tocht maken over Landgoed Arcen.

 

 

Dag van het Kasteel

 

 

Op 2e pinksterdag vindt ook de jaarlijkse ‘Dag van het Kasteel’ plaats. Het thema van deze landelijke dag is dit jaar: Verborgen Verhalen Verteld. Op de ‘Dag van het Kasteel’ gaat de nieuwe audio- en videotour in Kasteel Arcen van start. De boeiende verhalen van Kasteel Arcen worden in de kamers van de Bel-etage verteld door een audiotour en in een vijftal kamers wordt er met filmpjes teruggekeken op bijzondere projecten, zoals de restauratie van de bijzondere plafondschildering.

 

 

Foto’s: Pam van den Broek

 

 

Verwant

Gennep

Op donderdag 18 mei vond de jaarlijkse dauwtrapviering in Gennep plaats en ook dit jaar was het weer een groot succes. Vroeg in de...

Gennep

Op donderdag 18 mei is het weer zover: de traditionele dauwtrapviering in Gennep staat op het programma. Deze geliefde traditie, die niet meer weg...

Regio

Op zondag 10 maart gaan weer tientallen teams aan het vlechten in de Maasheggen om de felbegeerde Gouden Hiep te bemachtigen. De locatie is...

Regio

Kasteeltuinen Arcen mocht vandaag de 2e prijs van de European Garden Award in ontvangst nemen. Het park werd door een internationale jury genomineerd in...