Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Regio

Fietsen zonder licht gevaarlijk én duur

Fietsen zonder verlichting in het donker is gevaarlijk en kan resulteren in een boete van 60 euro in Limburg. De ‘Aan in het Donker’ fietsverlichtingscampagne, geleid door ROVL, wil bewustwording creëren en benadrukt het belang van goede fietsverlichting voor veiligheid.

Fietsen zonder verlichting in het donker is niet alleen gevaarlijk, maar het kan ook een flinke deuk in je portemonnee veroorzaken. Een boete van maar liefst 60 euro! Dat is heel wat geld dat je beter kunt besteden.

 

Met goede fietsverlichting is ook het risico om in het donker aangereden te worden met maar liefst 20% minder. Dat betekent dat als je ’s avonds of ’s nachts fietst, het belangrijk is om goed zichtbaar te zijn voor andere weggebruikers. Maar niet alleen voor je eigen veiligheid, ook voor die van anderen!

 

Aan in het Donker

 

Daarom start op maandag 23 oktober de fietsverlichtingscampagne Aan in het donker in Limburg. Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) staat aan het roer van deze campagne en roept alle jongeren op om deel te nemen.

 

Gedeputeerde Jasper Kuntzelaers, die verantwoordelijk is voor Mobiliteit in Limburg en tevens de voorzitter van ROVL benadrukte het belang van fietsverlichting:

 

“Fietsen zonder licht in het donker is levensgevaarlijk. Zonder fietsverlichting ben je slecht zichtbaar voor ander verkeer, en ook je eigen zicht wordt sterk belemmerd.”

 

Daarom is het van groot belang om je fietslampen aan te zetten en bij voorkeur lichte kleding te dragen zodat je goed opvalt in het donker. Door deze simpele maatregelen wordt de kans op een ongeluk aanzienlijk kleiner.

 

Vaak is het gebrek aan werkende verlichting op je fiets geen bewuste keuze. Kapotte verlichting, vergeten lampen aan te zetten, of gewoon gemakzucht kunnen de oorzaken zijn.

 

“Daarom worden dit jaar extra inspanningen geleverd om bewustwording te creëren.”

 

Er zullen fietscontroles plaatsvinden en er wordt voorlichting gegeven op scholen. Diverse organisaties, waaronder scholen, Veilig Verkeer Nederland, ANWB en de politie, werken samen om deze campagne tot een succes te maken.

 

De politie zal in de komende periode streng controleren op werkende fietsverlichting. Dus als je zonder licht fietst, loop je het risico om een boete van maar liefst 60 euro te krijgen. Dat is zonde van je zakgeld!

 

Verwant

Gennep

Gennep staat klaar voor de Fietsbelevingsdag op 7 juli. Met nieuwe digitale functies en routes door de stad, belooft het een dag vol plezier...

Gennep

Sinterklaasintocht Gennep verstrikt in organisatorische verwarring: Sint en 4Events zijn onwetend over plannen. Onzekerheid dreigt de feestelijke traditie te overschaduwen. "Als ze een andere...

Gemeente Gennep

Boetegolf raast door Gennep: In 2023 werden 3067 verkeersovertredingen beboet, met een totaalbedrag van 374.617 euro. Meest voorkomende overtreding was 4 km te hard...

Heijen

In Heijen onderzoekt de politie de dood van een 1-jarig jongetje. De oorzaak blijft vooralsnog onduidelijk, terwijl het onderzoek voortduurt. Meer informatie op Gennep.News.