Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Brandweer
Brandweer Gennep

Regio

Heidebrand Nationaal Park De Maasduinen

Een grote heidebrand in Nationaal Park De Maasduinen in Limburg is grotendeels onder controle, volgens de Veiligheidsregio Limburg-Noord. Hoewel de brandweer nog wat tijd nodig heeft om de brand volledig te blussen.

Een grote heidebrand in Nationaal Park De Maasduinen in Limburg is grotendeels onder controle, volgens de Veiligheidsregio Limburg-Noord. Hoewel de brandweer nog wat tijd nodig heeft om de brand volledig te blussen.

 

Brandweervoertuigen zijn ter plaatse om het vuur te bestrijden. De brand woedt bij het Eendenmeer in het natuurgebied, gelegen aan de Ceresweg in de gemeente Bergen.

 

De omvang van het getroffen gebied is nog niet bekend. De Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft omwonenden via Twitter opgeroepen om binnen te blijven, ramen en deuren te sluiten en afstand te houden om de hulpdiensten niet te hinderen.

 

Daarnaast vond er vanochtend ook een bosbrand plaats in het natuurgebied de Weerter- en Budelerbergen bij Weert. Het betrof een deel van het bosgebied dat ook als militair oefenterrein wordt gebruikt. Die brand is inmiddels geblust, hoewel de brandweer moeite had vanwege het vastlopen van meerdere voertuigen, aldus 1Limburg.

 

 

Deskundigen van het KNMI, de Wageningen University & Research, de Vrije Universiteit Amsterdam, Deltares en het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV) hebben eerder dit jaar gewaarschuwd dat Nederland in toenemende mate te maken zal krijgen met moeilijk beheersbare natuurbranden. De opwarming van het klimaat en de drogere omstandigheden zorgen ervoor dat vegetatie brandbaarder wordt en natuurbranden vaker zullen voorkomen.

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

Ontdek hoe je met je buren jouw straat groener kunt maken en kans maakt op geweldige prijzen in de "Plant je mee voor een...

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Carnaval

De Tweede Kamerleden roepen op tot een extra week speling voor de doorstroomtoets in carnavalsregio's, wat wordt gesteund door gemeenten zoals Gennep. Scholen klagen...

Gemeente Gennep

Gennep onderscheidt zich met 1,9 honderdplussers per 1000 tachtigplussers, terwijl Limburg en Nederland een groeiend aantal honderdplussers zien, volgens CBS-cijfers. Nederland presteert gemiddeld in...