Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Radiomaker Piet Reintjens Maasland Radio
Radiomaker Piet Reintjens Maasland Radio

Regio

In memoriam: Piet Reintjens

Met verdriet gedenken we Piet Reintjens, een invloedrijke radiomaker die ons op 66-jarige leeftijd ontviel. Zijn rijke carrière, van zijn dagen als etherpiraat tot zijn toewijding bij Maasland Radio, kenmerkte zich door onschatbare bijdragen aan lokale omroepen en media.

Radiomaker Piet Reintjens is onverwacht overleden. Gedurende vele jaren heeft Piet zijn stempel gedrukt op diverse radiostations in onze regio.

 

Lokale omroep

 

Van zijn avonturen als etherpiraat in de bruisende jaren 70 en 80 tot zijn rol als pionier van de lokale omroep in Gennep in de vroege jaren 90, Piet’s passie voor radio kende geen grenzen.

 

In 1993 zette hij zijn reis voort bij Maasland Radio, waar hij meer dan een kwarteeuw lang met toewijding en deskundigheid heeft gewerkt. Zowel als redactiemedewerker en als charismatische presentator.

 

Piet’s invloed reikte verder dan alleen de radiostudio. Hij was ook een drijvende kracht achter de kabelkrant in Bergen en Gennep, en de nieuwssite bergenlimburgonline.nl.

 

Piet Reintjens

 

Voor velen stond Piet op een voetstuk, en terecht. Zijn warme persoonlijkheid en diepgaande interesse in de wereld maakten hem een van de aardigste mensen die velen kenden. Maar Piet was meer dan dat. Hij was een sociaal mens, een liefhebber van de natuur en muziek, en een ware radio goeroe.

 

Zijn uren durende gesprekken over het leven, muziek en de magie van het schrijven zullen voor velen onvergetelijk zijn. Hij was een steun en toeverlaat, een rustige rots in de branding voor velen. Zijn band met Tuinkat en Bellingkat was liefdevol en zal altijd herinnerd worden.

 

Met zijn veel te vroege heengaan op slechts 66-jarige leeftijd, laat Piet een onuitwisbare leegte achter. De medewerkers van Maasland en GennepNews zijn dankbaar voor zijn toewijding en betuigen hun steun aan zijn familie in deze moeilijke tijd.

 

 

Verwant

Regio

VPTZ Noordelijk Noord-Limburg biedt vrijwillige palliatieve zorg aan mensen in hun laatste levensfase. Met een luisterend oor, troost en praktische hulp ondersteunen ze zowel...

Culthis

Con Colore, ontstaan na een succesvol optreden in 2011, viert zijn 12½-jarig jubileum bij Parc Buitengewoon. Op 21 april, tijdens de open dag, betovert...

Gennep

Op 4 mei verzamelen mensen zich op het Vrijheidsplein in Gennep voor de Nationale Dodenherdenking. De Barmhartige Samaritaan en recent toegevoegde gedenktekens herinneren aan...

Gemeente Gennep

Koningsdag in de Gemeente Gennep biedt een scala aan activiteiten voor jong en oud, van Koningsspelen bij SV Vitesse '08 tot rommelmarkten en kleurwedstrijden....