Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Regio

Kunstweekend Kasteeltuinen

Kasteeltuinen Arcen verandert op 20 en 21 juli in een kunstparadijs tijdens het Kunstweekend. Bezoekers ervaren kunst in vele vormen, live muziek, en kunnen kunstwerken aanschaffen. De expositie ‘De Tuin der Lusten’ en jong talent van Kunstbende Limburg maken het weekend extra bijzonder.

In het weekend van 20 en 21 juli verandert Kasteeltuinen Arcen in een waar kunstparadijs. Het jaarlijkse Kunstweekend trekt kunstenaars uit alle hoeken van de wereld.

 

De weelderige tuinen van Arcen vormen het perfecte decor voor dit kleurrijke evenement. Denk aan keramiek, glaswerk, beeldhouwkunst, schilderijen en houtkunst. Alles komt aan bod.

 

Kunstweekend

 

De tuinen van Arcen vormen een bron van inspiratie voor de kunstenaars. Bezoekers krijgen een unieke kans om het creatieve proces van dichtbij te ervaren. Stel je voor: je loopt door de tuin en ziet hoe een kunstenaar een beeld uit steen hakt. Of hoe een schilder het landschap vastlegt op doek. Dit weekend biedt een intieme kijk in de wereld van kunst.

 

Nieuwe generatie

 

Kunstbende Limburg brengt dit jaar jong talent naar Arcen. Deze jonge kunstenaars, de nieuwe generatie Limburgse creatievelingen, tonen hun frisse en innovatieve werken. Voor hen is dit weekend een groot podium om hun werk te laten zien en zichzelf te ontwikkelen.

 

Muziek

 

Naast de visuele kunst, is er ook muzikale kunst. Singer-songwriter Loes Swinkels neemt je mee op een muzikale reis. Haar betoverende stem en sfeervolle liedjes vormen een perfecte aanvulling op het kunstzinnige weekend.

 

Traditie

 

Het Kunstweekend is inmiddels een geliefde traditie in de regio. Het evenement benadrukt de verbinding tussen kunst en natuur, een relatie die al bestaat sinds de opening van het park in de late jaren tachtig. Het is een viering van creativiteit en schoonheid, midden in de natuur.

 

Expositie

 

In de Water- en Beeldentuin vind je de expositie ‘De Tuin der Lusten’. Deze tentoonstelling, in samenwerking met Galerie Wilms uit Venlo, toont werken met een sensuele thematiek. Bekende kunstenaars zoals Angelo Moyano, Atelier van Lieshout, Bart Nijboer en anderen zijn vertegenwoordigd. Hun werken vertellen verhalen en weerspiegelen menselijke emoties.

 

Soundscape

 

Een bijzonder onderdeel van de expositie is de soundscape gecreëerd door pianist Egbert Derix. Mistwolken, geur en melodie smelten samen tot een belevingskunstwerk. Deze muzikale creatie roept de sfeer van Jeroen Bosch’ iconische schilderij ‘Tuin der Lusten’ op. Het is een unieke ervaring die je niet mag missen.

 

Botanische kunst

 

Ook in Kasteel Arcen valt er veel te zien. De 30-jarige jubileumexpositie ‘Pluk de dag’ van Janneke Brinkman toont kleurrijke botanische tekeningen. Haar werk brengt de schoonheid van de natuur tot leven op papier.

 

Vaste kunstwerken

 

Daarnaast zijn er in de tuinen diverse permanente kunstwerken te bewonderen. In de Mediterrane Tuin vind je het beeld ‘Movement’ van Fons Schobbers. Bij de rode beuken groep staat een beeld van Paolo Colombini, afkomstig van Floriade Venlo.

 

In de Rhododendron Tuin zie je ‘De Ontwikkeling’, een ijzeren sculptuur van Bas Rossel. Dit kunstwerk is een geschenk van een kunstliefhebster uit Venlo.

 

Kunst kopen

 

Wat dit evenement extra bijzonder maakt, is de mogelijkheid om kunstwerken ter plekke aan te schaffen. Heb je een schilderij gezien dat je niet uit je hoofd kunt krijgen? Of een beeldhouwwerk dat perfect zou staan in je tuin? Dit is je kans om unieke kunst mee naar huis te nemen.

 

Feest

 

Het Kunstweekend in Kasteeltuinen Arcen is een feest voor alle zintuigen. Je wandelt door de prachtige tuinen, geniet van live muziek, en bewondert kunst in allerlei vormen.

 

Verwant

Regio

Leerlingen van Elzendaalcollege-Metameer exposeren eindexamenwerk in De Weijer, Boxmeer, van 28 mei tot 11 juni. Thema "IN ACTIE!" inspireert een mix van meer dan...

Gennep

Norbertushof in Gennep toont van 4 mei tot 28 juni 2024 de schilderijen van Ida Schouten (80) uit Ottersum. Haar kleurrijke landschappen, geïnspireerd door...

Gennep

Ontdek de artistieke erfenis van Piet Bakker en Marijn Goldschmidt in de Gennepse bibliotheek. Van traditionele stillevens tot moderne illustraties, een kleurrijk eerbetoon aan...

Milsbeek

Verken de wereld van keramiek met medeoprichter Frank Theunissen tijdens de 35ste Keramisto-editie, gelegen aan de Mookerplas bij Milsbeek. Leer over de inspiratie en...