Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Méérweek jenaplan Noordbrabants Museum
Méérweek jenaplan Noordbrabants Museum

Regio

Méérweek: Duik in kunst en cultuur

Tijdens de Méérweek op Jenaplan verkenden brugklassers het Noordbrabants Museum, waar levendige discussies over kunst ontstonden. De ervaring stimuleerde niet alleen creativiteit, maar bracht ook een waardevolle verbinding tussen klaslokalen en de kunstwereld tot stand.

De Méérweek op Jenaplan Metameer heeft dit jaar voor een bruisend spektakel van kunst en cultuur gezorgd voor de leerlingen. De brugklassers van Jenaplan gaven hun creatieve geest de ruimte tijdens een boeiend bezoek aan het Noordbrabants Museum in Den Bosch, als onderdeel van het Kunst & Cultuur-programma.

 

Gewapend met nieuwsgierigheid en enthousiasme, verkenden de leerlingen de kunstwereld in het museum. Een deskundige rondleiding leidde hen langs een verscheidenheid aan artistieke meesterwerken, variërend van tijdloze klassiekers tot hedendaagse creaties. Bijzondere aandacht ging uit naar de abstracte kunst, waar levendige discussies ontstonden over de vraag hoe bepaalde kunstwerken tot stand waren gekomen, wat hun doel was en welke betekenis ze voor de leerlingen hadden.

 

De brugklassers werden aangemoedigd om hun eigen perspectieven te delen en hun gevoelens over kunst uit te drukken. In gesprekken met medeleerlingen en begeleiders ontstonden levendige dialogen over de diversiteit en diepgang van kunst, waardoor niet alleen de artistieke horizon werd verbreed, maar ook de creatieve geesten werden aangewakkerd.

 

De Méérweek op Jenaplan heeft niet alleen de kunstzinnige kant van het onderwijs belicht, maar heeft ook een waardevolle brug geslagen tussen de klaslokalen en de kunstwereld.

 

Door leerlingen te stimuleren om kunst te ervaren, te bevragen en te waarderen, wordt niet alleen hun intellectuele nieuwsgierigheid aangewakkerd, maar ook hun vermogen om de wereld op een creatieve en empathische manier te benaderen.

 

Foto: In de betoverende zalen van het Noordbrabants Museum kijken en luisteren de brugklassers van Jenaplan geboeid naar kunst, en leren ze er waarachtig van. De foto, vastgelegd door David van Loon, een docent aan Metameer Jenaplan Boxmeer, vangt het moment waarop de leerlingen zich laten inspireren door de diverse kunstuitingen die ze ontdekken.

 

Verwant

Regio

Extravaganza op Elzendaalcollege Boxmeer biedt op 29 februari en 1 maart een avond vol wereldse optredens, geïnspireerd door steden over de hele wereld. Leerlingen...

Sport

VIOS/SPES' A1 en B1 teams domineren de zaalcompetitie met minimale verliespunten, verzekeren zich vroegtijdig van play-off plekken voor het Nederlands Kampioenschap Dameskorfbal. Met sterke...

Gennep

Schrijver Khalid Boudou bezocht Elzendaalcollege Gennep, waar hij met tweedejaars sprak over lezen en zijn boeken. Hij benadrukte het belang van lezen en introduceerde...

Gennep

In februari en maart staan er belangrijke momenten op het programma voor groep 8-leerlingen: het kiezen van een middelbare school. Voor deze spannende keuze...