Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Airport Weeze
Airport Weeze

Regio

Spectaculaire groei Airport Weeze

Opmerkelijke groei voor Airport Weeze – Reizigersaantallen bijna 30% hoger dan voor de pandemie, met recordbezetting van bijna 85%. Vooruitblik 2024: verwachte stijging tot 1,8 miljoen passagiers door toevoeging nieuwe bestemmingen.

In weerwil van de voortdurende uitdagingen in de luchtvaartsector heeft Airport Weeze een opmerkelijke stijging van bijna 30 procent in het aantal reizigers gezien, vergeleken met het laatste jaar vóór de coronapandemie.

 

Airport Weeze

 

De Duitse luchthaven, gunstig gelegen net over de grens, blijft een magneet voor Nederlandse reizigers. Afgelopen jaar kozen bijna 1,6 miljoen mensen ervoor om hun vliegreis te beginnen vanaf Airport Weeze. Een indrukwekkende stijging van ruim 54 procent ten opzichte van het jaar 2022, waarin de luchthaven 1 miljoen reizigers verwelkomde.

 

Deze opvallende groei onderstreept de toename van iets meer dan een kwart in het aantal vliegbewegingen, met ruim negentienduizend bewegingen.

 

Het succes van Airport Weeze wordt deels toegeschreven aan de bezettingsgraad, die met bijna 85 procent een recordhoogte bereikte. Deze efficiëntie droeg bij aan de algehele groei en weerspiegelt de veerkracht van de luchtvaartsector in deze uitdagende tijden.

 

De luchthaven meldt dat de sterke vraag naar vakanties gedurende het zomerseizoen een belangrijke factor was. Ook de maand december bleek een onverwachte groeimaand te zijn. In vergelijking met 2019 werden in december maar liefst 60 procent meer reizigers geregistreerd.

 

Airport Weeze kijkt vol vertrouwen naar de toekomst en voorspelt verdere groei in het komende jaar. Met de toevoeging van nieuwe bestemmingen hoopt de luchthaven het aantal passagiers te laten stijgen tot ongeveer 1,8 miljoen in 2024.

 

Vijf luchtvaartmaatschappijen bedienen momenteel Weeze, met Ryanair als voornaamste speler. De luchthaven, die bijna twintig jaar actief is voor civiele vluchten, blijft een cruciale schakel in de luchtvaartinfrastructuur en een populaire keuze voor reizigers uit Nederland en omstreken.

 

Verwant

Gemeente Gennep

In de gemeente Gennep gaat het minder florissant met de zonnepanelenmarkt dan elders in Nederland, allemaal door gedoe met regelingen. Ondanks een recordhoeveelheid opgewekte...

Gemeente Gennep

De Gezondheidsmonitor Jeugd 2023 toont aan dat de fysieke en mentale gezondheid van jongeren in Limburg verslechtert, met een toename van stress, ongezond gedrag...

Gennep

Genneps Vocaal Ensemble bereidt zich voor op een groot(s) concert op 12 mei, na maanden van repetities. Sopraan Fenna Ograjensek en bariton Sef Thissen...

Gemeente Gennep

Gennep ligt op schema met het huisvesten van statushouders, met vijftien mensen in de eerste drie maanden van 2024. Landelijk gezien blijft de opvang...