Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Toost op het leven

Cremeren is in de provincie Limburg populairder dan in de rest van Nederland. Dit blijkt uit ons onderzoek van uitvaartverzekeringwijzer.net naar de uitvaartwensen onder ruim 2.300 Nederlanders. In Drenthe geeft slechts 54,9 procent aan gecremeerd te willen worden, in Limburg is dat bijna 80 procent. Het gemiddelde voor Nederland ligt op 70 procent.

 

 

Bij het onderzoek werd ook gekeken naar de manier waarop de deelnemers hun uitvaart het liefst vorm willen geven. Limburgers willen dat vooral informeel, met diapresentaties en anekdotes in plaats van zwaarmoedige toespraken en stemmige muziek.

 

 

Toost op het leven

 

 

Het afsluitende kopje koffie met het bekende plakje cake legt het in het onderzoek af tegen een afsluitende borrel met een hapje. Een toost op het leven wordt daarmee steeds populairder. Vooral voor Limburgers hoeft het niet zo formeel, ruim 80 procent kiest voor een informele uitvaart.

 

 

Bijna twee op de drie provinciegenoten willen dat er na de uitvaart wordt geproost op het leven. Dat geldt overigens voor het grootste deel van Nederland. Ruim 90 procent van de Limburgers wil dat hun kist tijdens de uitvaart dicht is. Waar jongeren vooral kiezen voor een informeel en groots afscheid, een dichte kist en een borrel na de crematie, geeft de groep 75-plussers aan de voorkeur te hebben voor een intieme maar formele begrafenis en aansluitend een kopje koffie.

 

 

Bron: uitvaartverzekeringwijzer.net

 

 

Reacties