Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Sportpark de Heijkuul Vitesse Gennep

Sport

Vitesse ’08 op duurzaamheidskoers

Vitesse’08 lanceert een ambitieus duurzaamheidsproject op Sportpark De Heijkuul, met asbestsanering, nieuwe bekabeling, en energiezuinige verlichting, inclusief zonnepanelen. Geschatte kosten bedragen 350.000 euro, met de hoop op een feestelijke heropening op 21 januari.

Duurzaamheid is het nieuwe toverwoord voor voetbalclub Vitesse ’08, en de aftrap van dit alles vindt plaats in de week van 11 december, te midden van de laatste speelronde van de eerste seizoenshelft.

 

Het rustieke Sportpark De Heijkuul in Gennep-Zuid staat aan de vooravond van een transformatie, want deze winterstop staat er een onvermijdelijke asbestsanering op het programma. Van de gezellige kantine tot aan het bescheiden kassahokje, alles moet eraan geloven. De boel gaat op slot, want veiligheid boven alles.

 

In plaats van het fluitsignaal van een scheidsrechter zullen nu machines ronken en sleuven worden gegraven voor splinternieuwe bekabeling.

 

Maar het is niet louter een kwestie van slopen en graven. Nee, er wordt ook vooruitgekeken, met de blik gericht op de toekomstige verlichting. De bekabeling is geen overbodige luxe; het vormt het fundament voor de installatie van hypermoderne, energiezuinige lampen. En alsof dat nog niet milieubewust genoeg is, worden er ook zonnepanelen geïntegreerd.

 

In de tweede week van januari zullen de led-lichtmasten de Gennepse hemel sieren. De huidige lichtbronnen hebben al 33 kaarsjaren op de teller en verbruiken energie alsof het uit de lucht komt vallen. Ze hebben zelfs nog licht verspreid op het vorige sportpark, De Groes.

 

De prijs van deze grootschalige metamorfose wordt geschat op een stevige 350.000 euro. Gelukkig hoeft Vitesse niet de volledige smak geld uit eigen zak te trekken, want er komt nog wat terug via subsidies.

 

De hoop is gevestigd op 21 januari, de dag waarop de vernieuwde poorten van het sportpark feestelijk openzwaaien. Of dat gebeurt zonder struikelpartijen op het gloednieuwe kunstgras, dat valt nog te bezien.

 

Verwant

Gennep

Zorgorganisatie Dichterbij plaatst 10.000 zonnepanelen op 155 locaties in Limburg, Noord-Brabant, en Gelderland. Het project, uitgevoerd door BAM Energy Systems en BAM Bouw en...

Sport

Ere Voorzitter Willie ten Haaf van Vitesse '08 ontving de gouden KNVB-speld tijdens een emotionele Algemene Ledenvergadering als erkenning voor zijn 14 jaar toewijding....

Gennep

Op 4 november 2023 heropende Museum Het Petershuis in Gennep na een tijdelijke sluiting met een vernieuwde erfgoedcollectie en een boeiende wisselexpositie. Bezoekers kunnen...

Sport

Achates en VIOS Beugen speelden een teleurstellend doelpuntloos gelijkspel onder leiding van scheidsrechter Jorn Janssen uit Groesbeek. Beide teams misten echte kansen in een...