Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concert ROB en Harmonie Gennep

januari 19, 2020 @ 14:00

Gratis

Het Regio-orkest Oost-Brabant (ROB) geeft in zijn jubileumjaar zondag 19 januari samen met de harmonie Unitas et Fidelitas Gennep een muzikaal uitwisselingsconcert in zaal Pica Mare aan de Picardie in Gennep. Het concert begint om 14.00 uur en is gratis toegankelijk.

 

 

Het ROB viert zijn 12,5 jarig bestaan. Het ROB is een projectorkest met amateurmuzikanten uit het Land van Cuijk, het Rijk van Nijmegen en de regio noord-Limburg, onder wie muzikanten uit Gennep. Het ROB staat onder leiding van dirigent Bart van Zutven, die sinds de oprichting van het orkest muzikaal leiding heeft gegeven. Voor dit jaar, het jubileumjaar, is een orkest gevormd van in totaal 60 muzikanten, het hoogste aantal muzikanten in het 12,5 jarig bestaan.

 

 

Voorzitter Albert de Vaal van het ROB ziet de concerten met vertrouwen tegemoet. Er is intensief gerepeteerd door de muzikanten. “We hebben maar een beperkt aantal repetities en er zijn opnieuw een aantal pittige werken ingestudeerd,” aldus de voorzitter. De muziek die het ROB speelt bestaat uit een mix van klassieke harmoniemuziek en lichte muziek. Dirigent Bart van Zutven vindt het elk jaar weer een uitdaging om in een relatief korte tijd een goed programma in te studeren.

 

 

Dat is voor ons allemaal een hele opgave. Dankzij de inzet van het hele muziekgezelschap weet ik zeker dat we opnieuw een aansprekend programma kunnen presenteren.

 

 

Harmonie Unitas et Fidelitas uit Gennep is een van de oudste muziekgezelschappen van Nederland. De vereniging is in 1818 opgericht en is dus al meer dan 200 jaar te horen in Gennep. Het korps staat onder muzikale leiding van Remy Beckers.

 

 

Gegevens

Datum:
januari 19, 2020
Tijd:
14:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,
Site:
https://regioorkest.nl/

Locatie

Zaal Pica Mare
Picardie 34
Gennep,Limburg6591 DLNederland
+ Google Maps
Telefoon:
0485 514 848
Bekijk de site van Locatie