Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Wanneer is het kermis in Gennep?

Column

Column: Dorpskermis

De dorpskermis, het ultieme toonbeeld van nostalgie, suikerspinnen en goedkoop vermaak. De gemeente Gennep heeft besloten dat de dorpen nu zelf hun kermissen mogen organiseren, met een vorstelijke bijdrage van 3.000 euro per kermis. Lees de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News.

De dorpskermis, het ultieme toonbeeld van nostalgie, suikerspinnen en goedkoop vermaak. De gemeente Gennep heeft besloten dat de dorpen nu zelf hun kermissen mogen organiseren, met een vorstelijke bijdrage van 3.000 euro per kermis.

 

Je zou bijna denken dat de gemeente in een parallel universum leeft, waarin 3.000 euro genoeg is om een complete kermis op te tuigen. Hebben ze in dat universum ook eenhoorns en gratis bier?

 

Laten we even stilstaan bij de absurditeit van de situatie. De gemeente geeft de dorpsraden en andere initiatiefnemers een schamele 3.000 euro en laat hen daarmee alles zelf uitzoeken.

 

Er is weinig fantasie voor nodig om te bedenken wat dit teweeg kan brengen. Een paar ballonnen en wat confetti? En waarom? Omdat de gemeente blijkbaar te druk is met het organiseren van de kermis in de stad Gennep, samen met drie exploitanten. Prioriteiten, mensen.

 

Zoals altijd zijn het de burgers die de dupe worden van dit soort halfbakken ideeën. Want wat hebben de inwoners van de dorpen aan deze ‘generositeit’? Mogen ze zelf hun suikerspinnen draaien?

 

Of misschien een oliebollenactie houden om wat extra geld bij elkaar te sprokkelen?

 

Het is duidelijk dat de gemeente niet echt begrijpt wat haar rol is in deze kwestie. Het is haar taak om het leven van haar burgers te vergemakkelijken en te zorgen voor een leefbare gemeenschap. Maar in plaats daarvan lijken ze hun verantwoordelijkheid af te schuiven op de dorpsraden en exploitanten.

 

Misschien moeten ze eens in gesprek gaan om te ontdekken wat de behoeften zijn. En als een traditionele kermis niet haalbaar is, dan moeten ze op zoek naar alternatieven. Samen, maar niet afschuiven!

 

Dat sommige dorpen al stappen hebben gezet om de kermis te organiseren, is bewonderenswaardig. Maar het is geen oplossing voor het onderliggende probleem: een gemeente die zich niet bekommert om de wensen van haar burgers in de kerkdorpen.

 

Het college heeft duidelijk geen idee wat ze doet en lijkt eerder een kinderfeestje te organiseren dan een kermis.

 

Maar het organiseren van een kermis voor 3.000 euro is net zo realistisch als het bouwen van een nieuwe gemeentehuis met legosteentjes. Misschien kan de gemeente Gennep eens een ritje maken in de botsauto’s, zodat ze uit hun droomwereld ontwaken.

 

Dwarsliggert

 

Verwant

Column

De nieuwe column van Dwarsliggert bekritiseert het idee van hengelen als sport, waarbij het lijden van vissen wordt genegeerd voor menselijk vermaak. Dwarsliggert pleit...

Gennep

Voorbereidingen voor de Sinterklaasintocht in Gennep zijn in volle gang! De BIZ Centrum Gennep zoekt hulp van vrijwillige hulpsinten. Aanmelden via info@bizgennep.nl. Er is...

Column

Teleurstelling heerst in de nieuwe column van Dwarsliggert over Gennep's afwezigheid bij het klokkenluiden van Europapa. Het 'Klein' zijn wordt beschouwd als een statement...

Column

De nieuwe column Coronaboom van Dwarsliggert op GennepNews vat de discussie over een coronamonument samen. De suggestie om de paardenkastanjeboom als symbool te gebruiken...