Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Column: Pechvogels

Het besluit om een einde te maken aan eredivisievolleybalteam FAST is een klap in het gezicht voor de volleybalsport in de gemeente Gennep. FAST was een heldhaftig team, dat zich in de afgelopen jaren met succes in de eredivisie heeft weten te handhaven.

 

 

FAST was een ploeg waar iedereen trots op was, een team dat Gennep op de kaart zette. Jammer genoeg zullen we hen volgend seizoen niet meer zien spelen in de eredivisie. Geen eredivisie meer in Pica Mare.

 

 

De redenen die worden genoemd voor het besluit zijn ontoereikend en het is bijna immoreel om een team zomaar op te geven. Triest dat de hardwerkende spelers, coaches, medewerkers en vrijwilligers nu zien dat hun inspanningen voor niks zijn geweest.

 

 

Het is onacceptabel dat hun werk nu wordt beloond met een abrupt einde.

 

 

 

 

Supporters zullen zich de wedstrijden in Pica Mare nog lang herinneren. De spanning, de emoties, de overwinningen en de nederlagen. De Roze Vogols blijken nu pechvogels te zijn.

 

 

‘t Is ook een tegenvaller voor de jeugd. FAST was een voorbeeld voor veel jonge spelers van Flamingo’s ’56. De kans om te leren van ervaren spelers, het zien van hun prestaties op het hoogste niveau, en de kans om hen te ontmoeten en van hen te leren, gaat in rook op.

 

 

Feit dat Activia wel de moeite neemt om alternatieven te onderzoeken, maakt het besluit nog wranger. Het lijkt erop dat FAST als tweederangs werd beschouwd in het Noord-Brabantse, en dat het team geen echte kans kreeg om de vleugels te spreiden. Vreemde vogels daar in Sint Anthonis.

 

 

Het is een enorme teleurstelling dat de geschiedenis van FAST op deze manier eindigt. Een grote desillusie voor alle fans en spelers die het team gesteund hebben.

 

 

Kunnen er nu nog de nodige stappen gezet worden om te zorgen dat eredivisievolleybal in Gennep behouden blijft, en dat we weer volle tribunes zien in Pica Mare?

 

 

Dwarsliggert

 

 

Laatste seizoen van FAST

 

 

Archieffoto: Peter Gommans

 

 

Reacties