Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gemeentehuis Gennep

Column

Column: Rookgordijnen

In Gennep waait een financiële storm die even logisch is als een naaktkat met een bontjas. De gemeente beweert, met een grijns die breder is dan de Maas zelf, dat ze een slordige 6 miljoen euro over hebben. Dat klinkt als een waar feestmaal in een tijd van financiële droogte, toch? Lees de column van Dwarsliggert op Gennep.News.

In Gennep waait een financiële storm die even logisch is als een naaktkat met een bontjas. De gemeente beweert, met een grijns die breder is dan de Maas zelf, dat ze een slordige 6 miljoen euro over hebben. Dat klinkt als een waar feestmaal in een tijd van financiële droogte, toch?

 

Maar wacht, haal die slingers maar weer neer. Bij het lezen van de kleine lettertjes komt de aap uit de mouw, en kom je erachter dat er ergens een pot met goud verstopt is aan het einde van de regenboog. Of nou ja, eigenlijk gewoon een eenmalige meevaller vanwege de opvang van Oekraïners.

 

Een daad van solidariteit, zeker, maar geen stabiele bron van inkomsten. De miljoenen die nu als zoete broodjes over de toonbank gaan, blijken later misschien een bittere pil te zijn.

 

En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat de gemeente ondertussen klaagt over stijgende kosten en gebrek aan zekerheid over geld uit Den Haag. Welkom in Gennep, waar de gemeente miljoenen lijkt te hebben maar toch met de pet rondgaat.

 

Wat is het nou, Gennep? Zitten we op rozen of moeten we de broekriem aanhalen?

 

Het lijkt wel een slechte goocheltruc, compleet met rookgordijnen en spiegels. Aan de ene kant schittert het goud, maar de schaduw van dreigende kosten blijft hangen. Is dit nou transparant bestuur of eerder een kermisattractie in de vorm van financiële roulette?

 

De gemeenteraad zou het voortouw moeten nemen. Ze zouden, gewapend met een financieel vergrootglas, elk detail van deze situatie moeten onderzoeken. Maar in plaats daarvan staan ze aan de zijlijn, als figuranten in hun eigen Revue.

 

Ondertussen zijn wij, de inwoners van Gennep, degenen die straks de rekening gepresenteerd krijgen, letterlijk en figuurlijk. Dus, Gennep, het is tijd om je kaarten op tafel te leggen. Want dit spelletje van financiële twister, daar zit niemand op te wachten.

 

Stop met de rookgordijnen en zorg voor een gemeente die niet alleen financieel gezond is, maar ook transparant en verantwoordelijk.

 

Dwarsliggert

 

Verwant

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...

Gennep

Bij Tourist Info Gennep is de boeiende mini-expositie 'Woodwonder' te bewonderen, waarin Maria Boomgaars uit Ven-Zelderheide haar kunstwerken van boomwortels tentoonstelt.

Heijen

Rijkswaterstaat plant ecologische verbeteringen in de Maasuiterwaard tussen Afferden en Heijen, met projecten als 'Geul Ossenkamp' en 'Monding Heijense Leijgraaf'. Publieke inbreng is welkom...