Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

politie
politie

Gemeente Gennep

Boetegolf raast door Gennep

Boetegolf raast door Gennep: In 2023 werden 3067 verkeersovertredingen beboet, met een totaalbedrag van 374.617 euro. Meest voorkomende overtreding was 4 km te hard rijden binnen bebouwde kom, terwijl door rood rijden het meeste geld opbracht.

2023 was een jaar van hoge boetes en onverbiddelijke handhaving op de wegen van de gemeente Gennep. Er zijn vorig jaar maar liefst 3067 automobilisten, (brom)fietsers en andere weggebruikers betrapt op overtredingen. Zo blijkt uit het recent vrijgegeven jaaroverzicht van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

 

De boetes stapelden zich op tot een duizelingwekkend bedrag van 374.617 euro. De cijfers laten een stijging zien ten opzichte van het voorgaande jaar, waarbij ook het totale boetebedrag flink omhoog schoot.

 

Boetegolf

 

Het totaalbedrag aan boetes in Gennep is exclusief snelheidsboetes op de autosnelweg, waar ook trajectcontroles zijn toegepast die zich uitstrekken over meerdere gemeenten. Als deze boetes wel worden meegerekend, komen we voor Gennep in 2023 uit op maar liefst 4708 boetes, goed voor een totaalbedrag van 544.462 euro.

 

Wat zijn nou de boetes die het vaakst werden uitgedeeld in Gennep? Nou, het zal je niet verbazen dat de verkeersovertreding die het meest voorkwam er één was voor slechts 4 kilometer te hard rijden binnen de bebouwde kom. Deze bekeuring belandde maar liefst 306 keer op de ruit.

 

Maar, wat misschien wel verrassend is, is dat de boete voor door rood rijden het meeste geld in het laatje bracht voor de schatkist, met een totaal van maar liefst 49.000 euro.

 

De overheid houdt de vinger strak aan de pols als het gaat om verkeersveiligheid, en dat voelen de weggebruikers.

 

Wees gewaarschuwd, want een overtreding kan je duur komen te staan!

 

Landelijk gezien blijkt door rood rijden de grootste bron van inkomsten te zijn, met ruim zestig miljoen euro aan boetes. Opvallend is de boetegolf voor niet-handsfree bellen met een totaalbedrag van dik 58 miljoen euro.

 

Met intensieve handhaving, inclusief ‘gluurbussen’ en slimme camera’s, lijkt de politie de stijgende boete-inkomsten te stimuleren. Dit wordt ondersteund door de verhoging van boetebedragen, waardoor verkeersovertreders gewaarschuwd zijn voor de hoge prijs van overtredingen.

 

Gennep onder invloed achter het stuur

 

Verwant

Gemeente Gennep

Gemeenteraadslid Joy Hillebrand van RoodGroen Lokaal heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gennep over de implementatie van een nieuw basisdienstverleningspakket voor schuldhulpverlening....

Gemeente Gennep

Gennep kampt met financiële uitdagingen door verminderde steun van de regering. Wethouder Janine van Hulsteijn legt uit dat er jaarlijks tussen de 2,5 en...

Gemeente Gennep

Op 21 mei 2024 ging de campagne IkSwitch.nu van start in Gennep, met wethouder Frank Pubben en Leontien van Moorsel die het startschot gaven....

Gennep

De digitale samenleving stelt hoge eisen aan ons, maar het Informatiepunt in de Bibliotheek biedt gratis hulp en advies bij digitale en overheidszaken. Ze...