Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Bushalte Gennep Fietsstalling

Gemeente Gennep

Hotel ouders: jongeren blijven thuis wonen

Jongeren in Gennep blijven langer thuis wonen vanwege hoge huurprijzen, een tekort aan woningen en de invloed van het leenstelsel voor studenten. Deze trend wordt versterkt door problemen op de woningmarkt. Meer informatie op Gennep.News.

“Het is hier geen hotel!” Dit is een uitdrukking die vele ouders in Gennep waarschijnlijk vaak gebruiken, aangezien een aanzienlijk aantal jongvolwassenen in de gemeente ervoor kiest om nog bij hun ouders te wonen. Maar wat ligt hieraan ten grondslag?

 

Jongeren in Gennep blijven langer thuis wonen vanwege hoge huurprijzen, een tekort aan woningen en de invloed van het leenstelsel voor studenten. Deze trend wordt versterkt door problemen op de woningmarkt.

 

In Gennep woont 12,5% van de jongvolwassenen tussen de 25 en 40 jaar nog bij hun ouders. Dit is meer dan het landelijk gemiddelde van 10%. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat hoge huurprijzen en een tekort aan woningen hiervoor zorgen.

 

Het blijkt dat meer mannen dan vrouwen nog bij hun ouders wonen. In de afgelopen tien jaar is het aantal thuiswonende jongvolwassenen in heel Nederland met 32% gestegen.

 

Column: Start nu voor starters

 

Verwant

Gennep

De Joodse begraafplaats in Gennep wordt gerestaureerd als onderdeel van het Erfgoed Telt-project, terwijl het een stukje lokale Joodse geschiedenis en cultureel erfgoed behoudt...

Column

Dwarsliggert onthult in zijn nieuwste column op Gennep.News hoe scherpe kritiek een krachtig instrument kan zijn om lezers uit te dagen en een drang...

Gennep

Bij Tourist Info Gennep is de boeiende mini-expositie 'Woodwonder' te bewonderen, waarin Maria Boomgaars uit Ven-Zelderheide haar kunstwerken van boomwortels tentoonstelt.

Heijen

Rijkswaterstaat plant ecologische verbeteringen in de Maasuiterwaard tussen Afferden en Heijen, met projecten als 'Geul Ossenkamp' en 'Monding Heijense Leijgraaf'. Publieke inbreng is welkom...