Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

zonnepanelenmarkt
zonnepanelenmarkt

Gemeente Gennep

Zonnepanelenmarkt stort in

In de gemeente Gennep gaat het minder florissant met de zonnepanelenmarkt dan elders in Nederland, allemaal door gedoe met regelingen. Ondanks een recordhoeveelheid opgewekte stroom, is de groei toch achtergebleven.

In Gennep, waar de zon altijd lijkt te schijnen, heeft de zonnepanelenmarkt een flinke klap te verduren gehad. En ja, je raadt het al, dat heeft behoorlijk wat mensen beziggehouden!

 

Zonnepanelenmarkt

 

Ondanks de zonneschijn namelijk, bleef de groei van zonnepanelen op daken achter bij het landelijk gemiddelde. Een dipje in de zonnesfeer dus, zo blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiekn (CBS).

 

Regelingen

 

Blijkbaar zorgde gedoe rondom terugleverregelingen voor flink wat stress bij de zonnepaneel-liefhebbers in de gemeente Gennep. De groei die er was, bleek voornamelijk in de eerste helft van het jaar te zijn.

 

Maar toen de onzekerheid over die regelingen toesloeg, was het alsof de zon even achter de wolken verdween voor de Gennepenaren.

 

Recordstroom

 

Ondanks al de dip op de zonnepanelenmarkt, werd er in Nederland wel een recordhoeveelheid stroom uit die dingen gehaald.

 

Verwant

Gennep

De Maas en Vilt Mars is een wandeltocht op 30 juni. Je kunt kiezen uit afstanden van 5 tot 50 km en starttijden variëren....

Gennep

Op een terras in Gennep ontmoette Gerri van GennepNews Puck, een geslaagde studente met grote dromen. Terwijl veel tieners influencer willen worden, kiest zij...

Sport

Op de derde dag van de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren heeft Kaate Mulders opnieuw goud gepakt. In de finale van de 1500 meter voor...

Column

Pulp, de nieuwe column van Dwarsliggert op Gennep.News bekritiseert Van Munster Recyclers voor slechte papierinzameling in Gennep, met onopgehaald oud papier dat de straten...