Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Amerikaanse eik Kalboerhof blijft
Amerikaanse eik Kalboerhof blijft

Gennep

Amerikaanse eik Kalboerhof blijft

In Gennep wordt Kalboerhof ontwikkeld door Destion, met behoud van de iconische Amerikaanse eik. Het project omvat levensloopbestendige woningen voor huur en verkoop, met een focus op duurzaamheid en gemeenschapszin. Het bestemmingsplan is goedgekeurd, waardoor Gennep een groenere toekomst tegemoet gaat.

De gemeente Gennep werkt samen met woningcorporatie Destion aan een ambitieus project: de ontwikkeling van Kalboerhof, waar een mix van huur- en koopwoningen zal verrijzen. Maar voordat we kunnen starten met de bouw, moeten we eerst wat veranderingen doorvoeren.

 

Vanaf 6 maart 2024 zullen we de bomen en struiken verwijderen, om ruimte te maken voor deze nieuwe woningen.

 

Amerikaanse eik

 

Na de bouw zullen we weer nieuwe groene vrienden planten om de omgeving op te fleuren. En te midden van dit hele avontuur staat één bijzondere held: de Amerikaanse eik op het grasveld tegenover de tennisbaan.

 

Met zijn indrukwekkende omvang en unieke vorm zal deze boom een groen hoogtepunt worden in de toekomstige wijk. Hij blijft fier overeind staan, als symbool van natuurlijke schoonheid in de moderne stadsontwikkeling.

 

Om deze prachtboom te beschermen tijdens en na de bouw, nemen we speciale maatregelen, zoals bodemonderzoek en monitoring. Hoewel we de bomen en struiken om de eik heen zullen verwijderen, zal de eik zelf nog meer opvallen. Als natuurlijke solitaire boom heeft hij een prachtig ontwikkelde, gelijkmatige kroon.

 

En het beste nieuws? Ze gaan deze unieke boom niet snoeien, zodat hij zijn eigen, karakteristieke vorm behoudt.

 

 

Knarrenhof

 

Een groep van wel veertig senioren, vertegenwoordigd door Stichting Knarrenhof Gennep, had enkele jaren geleden al hun oog laten vallen op dit perceel aan de Kalboerstraat, dat aanvankelijk bestemd leek te worden als hondenspeelplaats.

 

Hun droom van een gemeenschappelijke woonomgeving wordt nu werkelijkheid, met het realiseren van levensloopbestendige woningen, een gezamenlijke tuin en huiskamer.

 

Het plan Kalboerhof omvat zes huurwoningen en tien woningen voor de verkoop. Deze woningen worden zoveel mogelijk energieneutraal en duurzaam gebouwd, met oog voor een groene toekomst.

 

De initiatiefgroep meldt met trots dat het bestemmingsplan is goedgekeurd, en Wooncorporatie Destion zal de zes huurwoningen verhuren, terwijl de indeling van de koopwoningen in overleg met de architect zal worden bepaald.

 

“Maatregelen geluidsoverlast N271”

 

Verwant

Gemeente Gennep

De spanning is eindelijk voorbij. Leerlingen van het Elzendaalcollege, Merletcollege en Metameer kunnen opgelucht ademhalen... Geslaagd? Gefeliciteerd! Stuur je foto naar redactie@Gennep.News!

Gemeente Gennep

Gennep past regels voor borden in de openbare ruimte aan. Reclameborden aan lichtmasten verdwijnen, posterboxen niet. Elke kern krijgt een plek voor aankondigingen. Nieuwe...

Gemeente Gennep

Op 20 juni beslist de Bezirksregierung Düsseldorf over het bijwerken van het Regionalplan, met plannen voor windmolens in het Reichswald. Gennep maakt bezwaar vanwege...

Gemeente Gennep

Na een periode van stilte treedt de PvdA Gennep weer naar buiten met een nieuw afdelingsbestuur. Dit bestuur heeft de opdracht gekregen om samen...