Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Boekenlijst Living Library bekend

Gennep

Boekenlijst Living Library bekend

Op zondag 4 juni vindt in Dialoogmuseum De Crypte in Gennep de Living Library plaats, georganiseerd door BiblioPlus. Tijdens dit evenement kunnen bezoekers vanaf 13.30 uur in gesprek gaan met zogenaamde “levende boeken” – mensen die in het dagelijks leven te maken hebben met vooroordelen vanwege bijzondere achtergronden.

Op zondag 4 juni vindt in Dialoogmuseum De Crypte in Gennep de Living Library plaats, georganiseerd door BiblioPlus. Tijdens dit evenement kunnen bezoekers vanaf 13.30 uur in gesprek gaan met zogenaamde “levende boeken” – mensen die in het dagelijks leven te maken hebben met vooroordelen vanwege bijzondere achtergronden.

 

De Boekenlijst voor deze editie van de Living Library is nu bekendgemaakt en bevat veertien zeer uiteenlopende verhalen. De deelname aan de Living Library is gratis, maar het is mogelijk om je van tevoren aan te melden om voorrang te krijgen bij het reserveren van een “boek”.

 

Boekenlijst

 

De Boekenlijst bevat een diverse selectie van veertien levende boeken met unieke verhalen. Op deze lijst staan onder andere een klimaatactivist, iemand met littekengezicht, een vrouw met autisme, een filosoof, een polyamoreus persoon, iemand met niet-aangeboren hersenletsel, een ex-verslaafde, iemand die een maagverkleining heeft ondergaan, een persoon met dyslexie, een medewerker van de Mobiele Eenheid (ME), een heks, iemand die laaggeletterd is, de partner van een transvrouw en iemand die mishandeld is.

 

Living Library

 

Hoe werkt de Living Library? Bij de balie van het Dialoogmuseum kun je een catalogus bekijken met daarin de beschikbare levende boeken. Op een groot bord kun je zien of een boek op dat moment uitgeleend is of beschikbaar. Je kunt aangeven met welk boek je een gesprek wilt aangaan en vervolgens word je met het betreffende levende boek in contact gebracht. Daar worden ook de spelregels uitgelegd, waaronder de regel dat het boek in oorspronkelijke staat moet worden “teruggezet”. De gesprekken duren maximaal 20 minuten.

 

Het doel van de Living Library is om mensen samen te brengen en vooroordelen en taboes weg te nemen door met elkaar in gesprek te gaan. Het is een evenement dat de dialoog bevordert. BiblioPlus en Dialoogmuseum De Crypte dragen graag bij aan dit doel en organiseren daarom, in samenwerking met Living Library NL, deze derde editie in het werkgebied van de bibliotheek.

 

Het concept van de Living Library is oorspronkelijk ontwikkeld door een Deense jongerenorganisatie genaamd Stop the Violence. Tegenwoordig vindt het evenement plaats in verschillende steden over de hele wereld.

 

De Living Library vindt plaats op zondag 4 juni 2023, van 13.30 tot 17.00 uur, bij BiblioPlus in Dialoogmuseum De Crypte, gelegen aan Zuid-Oostwal 33 in Gennep. De toegang is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich alvast gratis aanmelden via de website biblioplus.nl/livinglibrary.

 

Verwant

Heijen

Zondag 7 juli verzorgen Cheers en Zippless een spectaculair concert in D’n Toomp, Heijen. Mis deze muzikale avond niet en kom genieten van topkwaliteit...

Gemeente Gennep

In Gennep zijn er nog steeds negentig inwoners die hun zorgpremie niet betalen. De straf voor wanbetalers is een hogere premie. Schuldhulpverleners willen deze...

Ottersum

Deze zomer start Bakker Bart in samenwerking met Heldro ijs een pilot. Ze introduceren de Heldro Tap, waarmee vers ijs wordt getapt en gepersonaliseerd....

Gennep

Drie kinderen uit één gezin slagen tegelijk voor hun eindexamens. Keanu, Quentin en Nyale Jansma uit Gennep vieren een unieke prestatie. De komende weken...