Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Endurance Cup
Creventic

Gennep

Gennepse primeur: Endurance Cup

Creventic, gevestigd in Gennep, kondigt een primeur aan: de “Michelin 992 Endurance Cup” op Spa-Francorchamps, een exclusieve 12-uursrace voor Porsche 911 GT3 Cup-auto’s. Het evenement, gericht op gelijkwaardige competitie en betrouwbaarheid, markeert een mijlpaal voor Creventic en Porsche Motorsport.

Creventic, gevestigd in Gennep, brengt een primeur naar het autosporttoneel: de Michelin 992 Endurance Cup powered by Porsche Motorsport. Op 6 en 7 september 2024 zal het Circuit de Spa-Francorchamps het toneel zijn van een 12-uursrace, exclusief voor Porsche 911 GT3 Cup-auto’s van de nieuwste generatie (992).

 

Endurance Cup

 

De race doet denken aan de legendarische Porsche Carrera World Cup van 2011. Dit nieuwe evenement is de eerste keer dat Creventic een race organiseert met slechts één automerk en model, geïnspireerd door de spanning en gelijkwaardigheid die de Porsche Cup-auto’s bieden.

 

Creventic benadrukt de betrouwbaarheid van de Porsche Cup-auto’s voor lange-afstandsraces, wat al bewezen is in de 24H Series. Porsche Motorsport ondersteunt het initiatief enthousiast, waarmee het Porsche-teams en -rijders de kans biedt om deel te nemen aan een lange-afstandsrace op het geliefde Grand Prix-circuit van Spa-Francorchamps.

 

De Michelin 992 Endurance Cup zal gebruikmaken van Michelin-banden, de officiële bandenleverancier voor veel Porsche Cup-series. Voor meer details en updates over deze race, kunnen geïnteresseerden terecht op 992-endurance-cup.com.

 

Creventic

 

Creventic speelt een leidende rol in de autosportwereld. Het bedrijf, bekend van evenementen zoals de 24 Uur van Dubai, heeft een reputatie opgebouwd als een organisator die de spanning en gelijkwaardigheid in de autosport benadrukt, en de aankomende race belooft een hoogtepunt te worden in hun geschiedenis.

 

Gennep laat dankzij Creventic opnieuw zijn stempel op de autosportwereld achter, en we kijken reikhalzend uit naar de adrenalineverwekkende race in september 2024.

 

Foto: Creventic

 

Verwant

Gemeente Gennep

In Gennep zijn er nog steeds negentig inwoners die hun zorgpremie niet betalen. De straf voor wanbetalers is een hogere premie. Schuldhulpverleners willen deze...

Ottersum

Deze zomer start Bakker Bart in samenwerking met Heldro ijs een pilot. Ze introduceren de Heldro Tap, waarmee vers ijs wordt getapt en gepersonaliseerd....

Gennep

Drie kinderen uit één gezin slagen tegelijk voor hun eindexamens. Keanu, Quentin en Nyale Jansma uit Gennep vieren een unieke prestatie. De komende weken...

Gennep

Leerlingen van het Elzendaalcollege in Gennep hebben gezamenlijk Het mysterie van de Phantom of the sea geschreven, een spannende thriller die zich afspeelt op...