Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Brandweer
Brandweer Gennep

Gennep

KWS Seuren opnieuw in de as

In Gennep heeft opnieuw een verwoestende brand KWS Seuren getroffen, waarbij de bedrijfsloods volledig werd verwoest. De mogelijkheid van brandstichting wordt onderzocht door de autoriteiten.

Opnieuw slaat het noodlot toe bij fietsaccubedrijf KWS Seuren in Gennep. De vroege uren van zondagochtend werden overschaduwd door een allesverwoestende brand die de bedrijfsloods aan de Stiemensweg in lichterlaaie zette.

 

Terwijl nabijgelegen gebouwen gespaard bleven van de vlammen, kon de loods van het accubedrijf niet worden behoed voor de verwoesting.

 

De hulptroepen schoten te hulp, met meerdere voertuigen die rond kwart voor één ’s nachts ter plaatse waren.

 

Deze tragedie is een herhaling van het verleden voor KWS Seuren. In 2022 werd het bedrijf al geconfronteerd met een enorme brand in Beugen. Nu, na hun verhuizing naar Gennep, wordt het bedrijf opnieuw getroffen door een zware tegenslag.

 

 

De brandweer slaagde er gelukkig in om te voorkomen dat de vlammen zich verspreidden naar andere gebouwen, maar het kostte enorm veel moeite om het vuur onder controle te krijgen. Water uit een nabijgelegen zwemplas, van een naburige camping, werd ingezet om de brand te bestrijden.

 

“Vannacht rond 01.00 uur zijn wij gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Stiemensweg”, verklaart de brandweer. “Al snel is er opgeschaald naar zeer grote brand en zijn er extra tankautospuiten uit Bergen, Oeffelt en Mook gekomen, naast het redvoertuig uit Cuijk. Tevens zijn er voor de watervoorziening vier waterwagens ingezet uit Horst, Bergen, Venray en Gennep.”

 

“Eerste prioriteit was uitbreiding naar belendende gebouwen voorkomen. Rond 04.00 uur was de brand geblust.”

 

De precieze oorzaak van de brand is vooralsnog onduidelijk en wordt momenteel onderzocht door de autoriteiten.

 

Grote brand: rookoverlast omgeving Gennep

 

KWS Seuren

 

Koen, Wout en Stan Seuren, de ondernemende broers uit Gennep, leken hun passie voor techniek en fietsen te volgen met hun bloeiende bedrijf, KWS Seuren. Vanuit hun bescheiden start in Gennep groeiden ze uit tot ware fietsaccu-experts.

 

Na een noodlottige brand in Beugen, keerden ze terug naar Gennep, vastbesloten om door te gaan. Nu hun pand op de Stiemensweg in Gennep opnieuw in vlammen opgaat, staan ze opnieuw voor een zware strijd.

 

Verwant

Gennep

Inwoners van Gennep en de ZwembadCoalitie blijven strijden voor behoud van zwembad Pica Mare. Maandelijkse acties gepland na stilte gemeentehuis. Sluiting zou verregaande gevolgen...

Gennep

De tweede informatiebijeenkomst over De Houtkade in Gennep presenteert het aangescherpte plan, gebaseerd op feedback van de eerste bijeenkomst en online enquêtes. Op 16...

Column

De column Afvalberg benadrukt de groeiende ergernis over illegaal gestort afval, dat zich opstapelt als een onbeheersbare kracht in de straten. Dwarsliggert roept op...

Gennep

Op 14 april 2024 ontving Marion Scholten - Van der Vlugt een koninklijke onderscheiding voor haar toewijding aan de Huurdersvereniging Gennep en haar werk...