Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Leerlingen Elckerlyc planten fruitbomen

Boomfeestdag vindt ieder jaar plaats op de derde woensdag van maart. Door gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart, is dit jaar gekozen voor woensdag 14 maart. Ook in de gemeente Gennep werd op 14 maart weer Boomfeestdag gevierd.

 

 

 

 

De kinderen van groep 6, 7 en 8 van basisschool Elckerlyc uit Gennep gingen, in samenwerking met IVN en wethouder Jan Welles, fruitbomen planten.

 

 

Fruitbomen als onderdeel van landschapsplan

 

 

 

 

Het thema van de Boomfeestdag is dit jaar “Maak ’t buiten beter”.

 

 

In onze gemeente hebben verschillende bewoners afgelopen jaar geholpen om het landschap mooier te maken. Aan de Looiseweg 1 wordt ook een mooi landschapsplan gerealiseerd.

 

 

Plattelandscoöperatie Limburg heeft samen met de eigenaren, familie Reintjes, een plan gemaakt om het erf op een natuurlijke wijze te verbinden met het Niersdal. De 10 fruitbomen die tijdens de Boomfeestdag geplant worden, zijn ook onderdeel van dit plan. Naast de jonge bomen worden boompalen geplaatst, die door de kinderen al eerder kleurrijk beschilderd zijn.

 

 

 

 

Samen met vrijwilligers van IVN liepen de kinderen aan de hand van een bomenspeurtocht naar de locatie toe.

 

 

Bijenoase met insectenhotel

 

 

Op het erf van de familie Reintjes werd ook een bijenoase gerealiseerd. Het gaat slecht met de bijenstand in Nederland. Limburg heeft zelfs de hoogste bijensterfte van alle provincies. Het is daarom belangrijk om op korte termijn betere omstandigheden te creëren voor bijen (en meer biodiversiteit in het algemeen) zodat de bijensterfte wordt tegengegaan.

 

 

De Plattelandscoöperatie zet zich in om 40 bijenoases in heel Limburg te realiseren. Eén exemplaar wordt aan de Looiseweg aangelegd. De bijenoase bestaat uit een bijenweide met daarin een groot bord als aandachtstrekker. Ook komt er een insectenhotel voor o.a. wilde bijen.

 

 

Foto’s: twitter.com/GemeenteGennep

 

 

Reacties