Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

KWS Seuren
Brandweer Gennep

Gennep

Opnieuw brand bij KWS Seuren

Zondagavond heeft zich opnieuw een incident voorgedaan bij accureparatiebedrijf KWS Seuren aan de Stiemensweg in Gennep. Gelukkig kon de brandweer snel ter plaatse zijn en het vuur onder controle krijgen.

Zondagavond heeft zich opnieuw een incident voorgedaan bij accureparatiebedrijf KWS Seuren aan de Stiemensweg in Gennep.

 

Ditmaal sloeg de vlam in de pan toen een accu vlam vatte en het vuur zich dreigde te verspreiden naar een nabijgelegen aanhangwagen. Gelukkig kon de brandweer snel ter plaatse zijn en het vuur onder controle krijgen, waardoor erger werd voorkomen.

 

Dit voorval roept onmiskenbaar herinneringen op aan de brand die plaatsvond afgelopen maart, toen hetzelfde bedrijf werd opgeschrikt door een verwoestende brand. Toen ging een groot deel van het pand in vlammen op, met aanzienlijke schade tot gevolg.

 

Opvallend genoeg was dit niet het eerste keer dat KWS Seuren het slachtoffer is geworden van een verwoestende brand. In het jaar 2022 werd het bedrijf, toen nog gevestigd in Beugen, eveneens getroffen door een allesverwoestend vuur.

 

Deze opeenvolging van incidenten werpt onvermijdelijk vragen op over de veiligheidsmaatregelen en procedures bij KWS Seuren. Hoe kan het dat een bedrijf, dat zich bezighoudt met accureparatie, herhaaldelijk ten prooi valt aan dergelijke branden?

 

Koen, Wout en Stan Seuren, eigenaren van KWS Seuren, benadrukken dat de suggestie dat het bedrijf een loopje zou nemen met de veiligheidsmaatregelen en protocollen onterecht is.

 

Volgens de Seurens was het terrein beperkt bereikbaar sinds de brand in het paasweekend, op last van de verzekering, vanwege lopend onderzoek naar de oorzaak van de brand en schadeafhandeling.

 

Dit heeft de mogelijkheid tot opruimwerkzaamheden beperkt en heeft bijgedragen aan de omstandigheden die hebben geleid tot het recente incident.

 

Verder benadrukken de Seurens dat alle defecte en versleten accu’s volgens protocol direct worden gedemonteerd en ontladen.

 

Deze accu’s worden buiten het pand bewaard. Helaas is bij de brand in het paasweekend deze opslag deels beschadigd geraakt.

 

Het bedrijf benadrukt dat de beschuldigingen met betrekking tot het niet eerbiedigen van veiligheidsvoorschriften en protocollen pertinent onterecht zijn.

 

Grote brand: rookoverlast omgeving Gennep

 

Verwant

Column

Teleurstelling heerst in de nieuwe column van Dwarsliggert over Gennep's afwezigheid bij het klokkenluiden van Europapa. Het 'Klein' zijn wordt beschouwd als een statement...

Gemeente Gennep

Gennep bereidt een herdenkingsprogramma voor 80 jaar vrijheid voor. Het omvat activiteiten zoals concerten, tentoonstellingen en educatie. Verschillende organisaties werken samen om de evacuatie,...

Gemeente Gennep

Gemeente Gennep overweegt Europapa op stadhuisklok te laten klinken, na initiatief van 3FM-dj Wijnand Speelman om Nederlandse deelnemer Joost Klein te steunen na diskwalificatie...

Gennep

Drie van de vier ooievaarskuikens in Gennep zijn overleden. Het overgebleven kuiken lijkt te kampen met een obstructie veroorzaakt door een braakbal, wat zijn...