Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennepse speld voor Piet Wolters
Gennepse speld voor Piet Wolters

Gennep

Piet Wolters in het zonnetje gezet

Op 8 december werden de helden van de Martinustoren in Gennep geëerd tijdens een bijeenkomst op het stadhuis. Wethouder Frank Pubben zette in het bijzonder Piet Wolters in het zonnetje voor zijn 12,5 jaar toewijding, waarbij ook partner Tiny werd geprezen voor haar ondersteunende rol in de lokale gemeenschap.

Een vrijwilliger in hart en nieren, een man uit het fijnste hout gesneden. Superlatieven schieten tekort voor de vrijwilliger van deze week, Gennepenaar Piet Wolters (81). Hij werd vrijdagmiddag in het zonnetje gezet met een Gennepse speld tijdens de eindejaarsbijeenkomst van de Gennepse Torenwachters.

 

Daar kreeg hij voor zijn talloze belangeloze bijdragen voor de Gennepse gemeenschap de waardering uitgereikt. Want Piet Wolters was op vele fronten actief. Al voor de oprichting van de werkgroep van de Martinustoren was hij er vrijwilliger.

 

Eerder was hij al betrokken bij een sub-groep van de torenstichting die verantwoordelijk was voor de museale inrichting van de toren. Wim van Riet:

 

“Datgene waarvan we nu nog steeds genieten hebben we mede aan Piet te danken!”

 

Piet Wolters

 

De uit het Limburgse Montfort afkomstige Piet Wolters woont inmiddels 56 jaar in Gennep. Tegenwoordig in een huis aan de Norbertusstraat:

 

“Ik was namens joekskapel Bombarie jurylid tijdens het liedjesconcours en schlagerfestival in Gennep, en maakte muziek bij Harmonie Unitas et Fidelitas, De Midsteenblaozers, Bombarie, het revue orkest en vorig jaar speelde ik in een baritonorkest op de zittingsavond van ‘t Bombakkes”

 

Ook werkte hij als vrijwilliger voor het VVV (tegenwoordig Tourist Info) in Gennep en was hij bestuurslid van het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap Noord-Limburg.

 

“In de Martinustoren coördineerde ik de diensten van de torenwachters, maar verzorgde ik ook de rondleidingen voor scholieren en andere bezoekersgroepen. En ik hield het interieur van de toren op orde.”

 

 

Tijdens de bijeenkomst op het stadhuis werden de helden van de Martinustoren geëerd voor hun onvermoeibare inzet. Wethouder Frank Pubben prees de toewijding van de vrijwilligers die ervoor zorgen dat het historische monument dagelijks toegankelijk is voor het publiek:

 

“Jullie zijn de hoeders van ons erfgoed, en Gennep is trots op jullie inzet!”

 

Foto: Wim van Riet

 

Speldje voor torenwachters Martinustoren

 

Verwant

Regio

Limburg heeft besloten de samenwerking met Arriva voort te zetten. De provincie handhaaft de concessie onder bestaande voorwaarden, die vertrouwelijk blijven, tot het contract...

Gennep

Het Jenaplanonderwijs viert haar 100-jarig bestaan met festiviteiten in het hele land. Metameer in Boxmeer viert trots haar zilveren jubileum met een Meet &...

Gennep

Genneps Vocaal Ensemble bereidt zich voor op een groot(s) concert op 12 mei, na maanden van repetities. Sopraan Fenna Ograjensek en bariton Sef Thissen...

Gennep

Inwoners van Gennep en de ZwembadCoalitie blijven strijden voor behoud van zwembad Pica Mare. Maandelijkse acties gepland na stilte gemeentehuis. Sluiting zou verregaande gevolgen...