Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

't Hokske

Gennep

Zo overleef je de koude maanden!

De winter kan een moeilijke tijd zijn voor mensen die het financieel moeilijk hebben of die in sociaal isolement verkeren. Gelukkig zijn er een aantal manieren om ervoor te zorgen dat je je warm en comfortabel kunt voelen tijdens de wintermaanden. Kijk voor tips Gennep.News.

De winter kan een moeilijke tijd zijn voor mensen die het financieel moeilijk hebben of die in sociaal isolement verkeren. De koude temperaturen en lange, donkere dagen kunnen leiden tot eenzaamheid en depressie. Gelukkig zijn er een aantal manieren om ervoor te zorgen je je warm en comfortabel voelt tijdens de wintermaanden.

 

 

Buurthuizen en huiskamers

 

 

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je warm blijft tijdens de wintermaanden, vooral als het weer buiten koud en nat is. Buurthuizen en dorpshuiskamers kunnen een goed alternatief zijn voor mensen die thuis geen toegang hebben tot voldoende verwarming of die in sociaal isolement verkeren. Ze bieden niet alleen een warme plek om te verblijven, maar ook de kans om andere mensen te ontmoeten en deel te nemen aan activiteiten.

 

 

Een van de belangrijkste manieren om warm te blijven is door de verwarming op een aangename temperatuur te houden. Als je geen toegang hebt tot voldoende verwarming thuis, kun je terecht in een van de warme buurthuizen of dorpshuiskamers in jouw omgeving. Bij Vijf, D’n Toomp, De Uitkomst, Dorpskamer Heijen, De Goede Herder, Huiskamer Milsbeek, Huiskamer Ottersum, Huuskamer Ven-Zelderheide, MFC ’t Hökske en Wijkcentrum Van Ons bieden niet alleen een warme plek om te verblijven, maar ook de kans om andere mensen te ontmoeten en deel te nemen aan activiteiten.

 

 

 

 

Als je in Gennep, Heijen, Milsbeek, Ottersum of Ven-Zelderheide woont en op zoek bent naar een warme plek om te verblijven tijdens de wintermaanden, kun je een kijkje nemen op de website van de gemeente Gennep voor een overzicht van de beschikbare buurthuizen en huiskamers (klik!).

 

 

Het kan ook helpen om contact op te nemen met de gemeente of een lokale sociale dienst om te vragen naar andere beschikbare opties in jouw regio.

 

 

Bibliotheek

 

 

Bibliotheken bieden vaak een ruimte waar mensen kunnen zitten om te lezen, te werken of om toegang te hebben tot internet. Dit kan een goede manier zijn om de tijd te doden als het weer buiten slecht is of als u geen toegang heeft tot voldoende verwarming thuis. Bibliotheken bieden ook vaak gratis activiteiten, zoals lezingen, cursussen en workshops, die een goede manier zijn om andere mensen te ontmoeten en te socialiseren.

 

 

Voedselbanken houden winkelactie

 

 

Kleding

 

 

Het is ook belangrijk om te zorgen dat je je warm en comfortabel kleedt tijdens de wintermaanden. Dit betekent dat je warme, waterdichte schoenen en een dikke jas of parka draagt wanneer u naar buiten gaat. Als je het binnenshuis koud hebt, kun je ook warme sokken, handschoenen en een muts dragen. Het is ook een goed idee om voldoende warme dekens en kussens in huis te hebben om onder te kruipen wanneer je het koud hebt.

 

 

Tenslotte is het belangrijk om te onthouden dat je niet alleen bent tijdens de wintermaanden. Als je het moeilijk hebt, is het belangrijk om hulp te zoeken. Dit kan betekenen dat je contact opneemt met de gemeente of een lokale sociale dienst om te vragen naar beschikbare hulp of dat u zich aansluit bij een lokale groep of vereniging om andere mensen te ontmoeten.

 

 

Het is ook een goed idee om regelmatig contact te houden met vrienden en familie en om samen activiteiten te ondernemen.

 

 

Verwant

Gemeente Gennep

Koningsdag in de Gemeente Gennep biedt een scala aan activiteiten voor jong en oud, van Koningsspelen bij SV Vitesse '08 tot rommelmarkten en kleurwedstrijden....

Heijen

Het is weer tijd om je agenda te pakken en die vrijdagavond te blokkeren, want op 22 en 23 maart 2024 staat er een...

Gennep

De kinderboerderij bruiste op zaterdag 16 maart van energie dankzij alle lieve vrijwilligers en buurtbewoners die samenkwamen voor NLdoet. Van 's ochtends 10 tot...

Heijen

Op 25 maart 2024 organiseren jongerenwerkers en het Preventieteam van de Vincent van Goghstichting een thema-avond in D'n Toomp in Heijen. Ouders en jongeren...