Agenda
Volg ons
Couldn't connect with Twitter
Shared Space
 

Vrijdagavond Bij Koos gaat dorpsleven steunen

Het café van Lunchroom Bij Koos wordt inmiddels al tweeënhalf jaar elke vrijdagavond overgenomen door een club vrijwilligers. Doordat er met vrijwilligers wordt gewerkt, worden de opbrengsten van de vrijdagavonden opzijgezet.

 

 

Het doel is altijd tweeledig geweest. Enerzijds is Ottersum een kroeg rijker, anderzijds is er een soort fonds ontstaan dat iets kan teruggeven aan het dorp. We zijn al 2,5 jaar bezig en hebben ons al vaak afgevraagd wat we met deze gelden moeten doen. Zolang je hét idee nog niet hebt, kun je maar beter even doorsparen.

 

 

Aldus Thijs Heldens, een van de initiatiefnemers.

 

 

Tot nu toe dan, want Vrijdagavond Bij Koos gaat 5000 euro beschikbaar stellen voor initiatieven uit het dorpsleven. In totaal zijn er 15 organisaties aangeschreven, van voetbalclub Achates tot de lokale afdeling van De Zonnebloem.

 

 

Ze mogen ideeën aandragen waar het dorp bij gebaat is. Dit kan een specifieke wens van een club zijn, maar een onafhankelijke jury zal ook kijken naar de maatschappelijke relevantie voor het hele dorp.

 

 

De eerste initiatieven zijn al binnen, inzenders hebben nog tot 1 oktober de tijd. De beste inzenders worden vervolgens uitgenodigd om begin november hun initiatief te komen presenteren. Hierna is het aan de jury om de winnaar(s) te bepalen. Op 30 november staat een feestavond gepland waarbij de uitslag bekend wordt gemaakt.

 

 

 

 

Foto: facebook.com/BijKoos

 

 

Reacties