Agenda
Volg ons
Shared Space
 

Gedeputeerde bezoekt Jan Linders en VormVrij 3D

De toekomst van de retailhandel en creatief ondernemerschap waren de twee aandachtspunten van het bezoek door VVD gedeputeerde Joost van den Akker aan Jan Linders supermarkten en Vormvrij in de gemeente Bergen. Op uitnodiging van de wethouders Janine van Hulsteijn (Gennep) en Frans Pekema (Bergen) was de Limburgse deputé naar de Top van Noord-Limburg gekomen om een kijkje te nemen bij deze bedrijven.

 

 

Na een ontvangst in het gemeentehuis van Bergen met een goed gesprek over de lopende projecten in beide gemeenten ging het gezelschap op bezoek bij Jan Linders. Na ontvangst met koffie en Limburgse vlaai begon Leo Linders meteen bevlogen te vertellen over de geschiedenis en toekomst van zijn bedrijf en de ontwikkelingen in de retailhandel.

 

 

Cruciaal is het inspelen op de behoefte van de klant: de verschillen tussen leeftijdsgroepen in de wijze van boodschappen doen, het leveren van de juiste producten in elke supermarkt en de zoektocht naar de perfecte locatie voor een supermarkt die ook nog eens goed bereikbaar moet zijn.

 

 

Allemaal uitgangspunten voor een toekomstbestendig bedrijf. Na een uitgebreid gesprek was er ook een rondleiding door het distributiecentrum. Tijdens de rondleiding kwamen ook onderwerpen zoals goed werkgeverschap, in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en een verdere automatisering ter sprake.

 

 

Kortom: heel veel informatie en nieuwe indrukken.

 

 

Bijzonder hoe Leo Linders naar de retail sector kijkt en welke kansen hij ziet voor de gemeenten in Noord-Limburg.

 

 

Daarna was het doorrijden naar Afferden voor een bezoek bij Vormvrij. Een prachtig voorbeeld van creatief ondernemerschap waarbij Marlieke en Yao van den Heerik het idee van een 3D printer door ontwikkelen naar 3D-kleiprinter voor kunstwerken en producten in keramiek.

 

 

Een machine waarvan ze inmiddels 40 stuks per jaar verkopen en de vraag, met name door Universiteiten over de hele wereld, groeit nog steeds. De mogelijkheden die de kleiprinter qua productie te bieden heeft zijn indrukwekkend: het atelier staat vol van beelden, lampen, vazen en allerlei andere producten. Al met al een bedrijf dat de regionale historie van de Maasduinen als keramiek-regio weer in een modern jasje op de kaart weet te zetten.

 

 

Reacties