Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Wethouder legt noodzaak kappen uit

In de gemeente Gennep is de laatste tijd veel commotie ontstaan over bomen. De kerstboom op de Markt was eerder al onderwerp van discussie en nu is ook de paardenkastanjeboom bij de rotonde bij het Spoorwegje aan de beurt. Wethouder Frank Pubben heeft in het programma “Oh, zit dat zo!” tekst en uitleg gegeven over de situatie.

Gennep staat de laatste tijd flink in de schijnwerpers vanwege discussies rondom bomen in de gemeente. Eerder werd er al gesproken over de kerstboom op de Markt en nu is ook de paardenkastanjeboom bij de rotonde bij het Spoorwegje onderwerp van discussie. In het programma Oh, zit dat zo! heeft wethouder Frank Pubben uitleg gegeven over de situatie.

 

De wethouder is verheugd dat er zoveel Gennepenaren zijn die begaan zijn met de bomen in hun gemeente, getuige ook de reacties op de column “Kappen” van Dwarsliggert op GennepNews (klik!). Hij begrijpt dat er emoties spelen rondom het kappen van bomen en dat sommige inwoners het niet eens zijn met de keuze om de paardenkastanjeboom te kappen. Echter, hij benadrukt dat er zorgvuldig is gekeken naar de mogelijkheden en dat het kappen van de boom noodzakelijk is.

 

Wat mij in ieder geval goed doet, is dat er zoveel mensen betrokken zijn bij de bomen in de gemeente Gennep. Dat geldt ook voor mij en dat geldt ook voor het college.

 

 

Paardenkastanjeboom

 

De paardenkastanjeboom bij de rotonde moet gekapt worden om de rotonde toegankelijker en veiliger te maken. Hoewel er gekeken is naar alternatieven, blijkt verplaatsen te veel voorbereidingstijd te kosten en is de overlevingskans klein. Het verplaatsen van de rotonde zelf, of het omleggen van de verkeerssituatie, is simpelweg te duur.

 

De kapwerkzaamheden moeten zo snel mogelijk plaatsvinden vanwege het broedseizoen, de overige werkzaamheden beginnen in de zomer. Mogelijk wordt de boom uiteindelijk gebruikt voor een kunstwerk, zoals in Milsbeek eerder is gedaan. Daar werd een boom omgetoverd tot bankje. Maar wat er precies met de paardenkastanjeboom gaat gebeuren, is nog niet helemaal duidelijk. Inwoners worden uitgenodigd om mee te denken, aangezien er nog geen besluit is genomen over wat voor bomen er teruggeplant zullen worden.

 

Column: Kappen

 

Verwant

Gemeente Gennep

Op 21 mei 2024 ging de campagne IkSwitch.nu van start in Gennep, met wethouder Frank Pubben en Leontien van Moorsel die het startschot gaven....

Gennep

De digitale samenleving stelt hoge eisen aan ons, maar het Informatiepunt in de Bibliotheek biedt gratis hulp en advies bij digitale en overheidszaken. Ze...

Gennep

Pieter Arts exposeert van 26 mei tot 30 juni schaalmodellen van regionale kerken in Museum Het Petershuis in Gennep. Op 4 juni houdt Antoine...

Gennep

Bibliotheek Gennep biedt veilige wifi via Publicroam voor online verbinding zonder zorgen. Gratis account aanmaken via app of website. Werkplekken, studieplekken en printservice beschikbaar...