Connect with us

Zoek het zelf lekker uit!

Gennep

Wethouder legt noodzaak kappen uit

In de gemeente Gennep is de laatste tijd veel commotie ontstaan over bomen. De kerstboom op de Markt was eerder al onderwerp van discussie en nu is ook de paardenkastanjeboom bij de rotonde bij het Spoorwegje aan de beurt. Wethouder Frank Pubben heeft in het programma “Oh, zit dat zo!” tekst en uitleg gegeven over de situatie.

Gennep staat de laatste tijd flink in de schijnwerpers vanwege discussies rondom bomen in de gemeente. Eerder werd er al gesproken over de kerstboom op de Markt en nu is ook de paardenkastanjeboom bij de rotonde bij het Spoorwegje onderwerp van discussie. In het programma Oh, zit dat zo! heeft wethouder Frank Pubben uitleg gegeven over de situatie.

 

 

De wethouder is verheugd dat er zoveel Gennepenaren zijn die begaan zijn met de bomen in hun gemeente, getuige ook de reacties op de column “Kappen” van Dwarsliggert op GennepNews (klik!). Hij begrijpt dat er emoties spelen rondom het kappen van bomen en dat sommige inwoners het niet eens zijn met de keuze om de paardenkastanjeboom te kappen. Echter, hij benadrukt dat er zorgvuldig is gekeken naar de mogelijkheden en dat het kappen van de boom noodzakelijk is.

 

 

Wat mij in ieder geval goed doet, is dat er zoveel mensen betrokken zijn bij de bomen in de gemeente Gennep. Dat geldt ook voor mij en dat geldt ook voor het college.

 

 

 

 

Paardenkastanjeboom

 

 

De paardenkastanjeboom bij de rotonde moet gekapt worden om de rotonde toegankelijker en veiliger te maken. Hoewel er gekeken is naar alternatieven, blijkt verplaatsen te veel voorbereidingstijd te kosten en is de overlevingskans klein. Het verplaatsen van de rotonde zelf, of het omleggen van de verkeerssituatie, is simpelweg te duur.

 

 

De kapwerkzaamheden moeten zo snel mogelijk plaatsvinden vanwege het broedseizoen, de overige werkzaamheden beginnen in de zomer. Mogelijk wordt de boom uiteindelijk gebruikt voor een kunstwerk, zoals in Milsbeek eerder is gedaan. Daar werd een boom omgetoverd tot bankje. Maar wat er precies met de paardenkastanjeboom gaat gebeuren, is nog niet helemaal duidelijk. Inwoners worden uitgenodigd om mee te denken, aangezien er nog geen besluit is genomen over wat voor bomen er teruggeplant zullen worden.

 

 

Column: Kappen

 

 

Verwant

Gennep

Vroeg uit de veren, een stevig ontbijt, de laarzen aan en op naar de plek waar gestart wordt met de schoonmaak in de natuur....

Column

Dames en heren, zet uw feesthoedjes maar op en haal het barbecuevlees tevoorschijn. Kaarsen op tafel en vuurkorven in het weiland. De vlag mag...

Gennep

Op zaterdag 13 maart heeft de kringloop- en outletwinkel in Gennep haar deuren definitief gesloten. Het team heeft de afgelopen jaren met veel plezier...

Sport

Het is een verrassing van formaat: ARBO Rotterdam FAST, dat nagenoeg puntloos onderaan de ranglijst bungelt in de eredivisie, heeft zich geplaatst voor de...